Friday, March 29, 2024

Tipuri de Orgasm la Femei

Must Read

Nu stiu exact ce isi doresc femeile atunci cand vine vorba de orgasm dar cu siguranta doresc sa aiba macar un orgasm daca nu orgasme multiple.

Conform dex-ului orgasmul se prezinta a fi:

ORGÁSM s.n. Punctul culminant al excitaţiei sexuale. – Din fr. orgasme.

orgásm s. n.

- Advertisement -

ORGÁSM ~e n. med. Grad suprem de voluptate ce apare la încheierea actului sexual. /

ORGÁSM s. n. 1. momentul culminant al excitaţiei sexuale. 2. (fig.) agitaţie: frenezie. (< fr. orgasme) Atunci cand vorbim de orgasm descoperim ca exista mai multe tipuri de orgasm la femei. 1. ORGASME IN VIS Chiar daca barbatii pot oferi dovezi palpabile ale unei astfel de experiente, aceasta nu inseamna ca femeilor le este refuzat privilegiul de avea orgasm in timp ce viseaza (cu ochii inchisi). In plus, orgasmele nocturne sunt traite cu o intensitate mult mai mare de reprezentatele sexului frumos. Acestea se pot trezi transpirate, epuizate si crezand cu tarie ca a fost mai mult decat un vis. Ceea ce este interesant la orgasmele in timpul somnului este ca ele apar fara a fi nevoie de vreun fel de stimulare fizica. Uneori visam ca avem un orgasm si avem unul in acelasi timp. Ele pot fi insotite de contractii vaginale puternice sau nu. De cele mai multe ori visele erotice apar atunci cand o femeie isi incepe viata sexuala, dar nici femeile mai experimentate nu duc lipsa. O simpla intalnire romantica poate aprinde scantei si poate conduce astfel la fantezii nocturne. Teologii medievali au postulat existenta unor demoni numiti “incubi” care faceau sex cu femeile in timpul somnului oferindu-le acestora orgasme nocturne. Vrajitoarele din acea perioada chiar pretindeau ca ar face dragoste cu diavolul in timpul somnului (daca asta se poate numi dragoste) 2. MICRO-ORGASME Acestea sunt orgasme micute si extrem de subtile care apar fara stimulare fizica si care iau diverse forme. Sexologii Beverly Whipple si Gina Ogden au cercetat daca femeile pot avea orgasme numai cu ajutorul imaginatiei. Rezultatele obtinute au fost mai mult decat imbucuratoare: da, femeile pot avea orgasme numai prin intermediul fanteziilor sexuale, orgasme ce pot fi insotite sau nu de contractiile specifice. Exista si cazuri speciale de femei care au orgasme in situatii ce cu greu ar putea fi catalogate drept erotice. Unele au orgasm atunci cand sunt foarte speriate sau cand realizeaza activitati placute, dar fara conotatie sexuala. Si tu esti fericita posesoare de micro-orgasme. Ele exista in interiorul
tau. Tot ce trebuie sa faci este sa le aduci la suprafata.

3. ORGASME INTRA – VAGINALE

In aceasta categorie sunt incluse asa-numitele orgasme vaginale, orgasme prin stimularea punctului G, orgasmele cervicale si orice alt tip de orgasme ce apar in urma stimularii intravaginale (indiferent de “obiectul” cu care se face stimularea). Exista diferentieri subtile intre orgasmele intra-vaginale si de multe ori poti atinge extazul prin stimularea mai multor puncte sensibile in acelasi timp.

4. ORGASME ENERGIE

Acest tip de orgasme sunt invaluite in mister si nu pentru ca ar fi dificil sau imposibil de obtinut, ci pentru ca nu li s-a acordat suficienta atentie in cultura noastra. Orgasmele energie sunt obtinute prin controlul respiratiei si al energiei ce ne strabate corpul. Spre deosebire de tipurile clasice de orgasm ce au drept scop eliberarea de tensiunea sexuala, orgasmele energie au drept finalitate (dupa cum le spune si numele) generarea de energie.

Unele sunt incredibil de puternice iar altele sunt mai subtile. In general, cu cat acorzi mai mult timp acumularii de energie, cu atat vei avea orgasme mai puternice. Te vei simti de parca intregul tau corp este inundat de un val de electricitate, iar senzatiile obtinute pot fi sau nu sexuale. Un lucru este sigur, acest tip de orgasme este total diferit fata de tot ceea ce ai simtit pana acum.

Pe langa senzatiile electrizante obtinute, vei primi un bonus: te vei elibera de de emotii suprimate, de dureri psihice vechi si de orice alte blocaje daunatoare.

5.ORGASME CLITORIDIENE

Clitorisul este singurul organ destinat exclusiv placerii, iar orgasmele obtinute prin stimularea sa sunt singurele care nu au fost puse sub semnul indoielii.

Orgasmul clitoridian este de mai multe tipuri si el dureaza de la cateva secunde la cateva minute! De cele mai multe ori el poate fi atins atunci cand clitorisul este masat usor si cand este bine lubrifiat.

6.ORGASME COMBINATE

In timpul unui act sexual nu poti spune niciodata cu exactitate tipul de stimulare care te-a adus la extaz intrucat, de cele mai multe ori experimentezi orgasme combinate. Combinatia intalnita cel mai des este intre orgasmele clitoridiene si cele vaginale. Ar fi, insa, o mare pierdere daca aceasta ar fi singura combinatie posibila.

Cele mai norocoase dintre noi pot experimenta toate cele 7 tipuri de orgasm o data. Atentie insa la acest produs all in 1 intrucat va iesi cu scantei!

7.MEGA ORGASME

Supranumite orgasme-tsunami, megaorgasmele implica atat senzatii fizice puternice cat si emotii psihice! Ele pot dura de la cateva amarate zeci de secunde pana la cateva ore! Acestea necesita o cunoastere foarte buna a corpului si un control exceptional asupra afectelor. Este nevoie de asemenea de o pregatire spirituala.

Exista cazuri de persoane care au paralizat sau au orbit intrucat experienta a fost mai puternica decat ar fi fost pregatiti sa primeasca.

Acum cand am vazut de cate tipuri este orgasmul probabil ca te intrebi, cum poti sa-l ai?

Orice fel de stimulare sexuala poate sa te duca pana la capat. Multe femei au primul orgasm prin masturbare. Se pare ca e cel mai usor de btinut, de vreme ce 95% dintre femeile chestionate intr-un studiu au spus ca orice stimulare clitoridiana sfarseste in orgasm. Bineinteles, orice interactiune cu un barbat are sanse mari sa te duca pana in al noualea cer – dar nu chiar atat de mari, din pacate. Numai 29% dintre femei spun ca juiseaza de fiecare data cand fac dragoste cu iubitul lor. Exista si femei care ajung in extaz numai pentru ca le-au fost mangaiati sanii asa cum
trebuie. Si un procentaj impresionant de visatoare: 40% s-au trezit din somn in orgasm! Unora le place sexul – ca altfel nu putem sa ne explicam cum reusesc sa ajunga in climax numai prin contractii vaginale si incrucisare – maiastra, am putea spune – a picioarelor. Cum ar fi ca asta sa se intample in banca
unui amfiteatru, in timp ce conferentiaza un tanar profesor… Ups, am intrat pe taramul fanteziilor. Cu atat mai bine, sunt femei care nici n-au nevoie decat de fantezii ca sa traiasca cel mai profund orgasm. Mai greu e sa se abtina sa nu geama…

Tipologia celor 7 orgasme a fost realizata de Annie Sprinkle, un reputat sex guru. Clasificarea sexologului american este oarecum limitativa din cel putin doua motive. In primul rand exista mai multe tipuri de clasificari si, probabil mai multe tipuri de orgasme ce asteapta sa fie desoperite. Fiecare dintre cele 7 tipuri de orgasme poate fi normal, multiplu sau prelungit. Mai in gluma mai in serios, mai exista si alte 6 tipologii:

-orgasmul optimistei: Oh, da! Oh, da! Oh, da!

-orgasmul pesimistei: Oh, nu! Oh, nu! Oh, nu!

-orgasmul nehotaratei: Oh, da! Oh, nu! Oh, Da!….

-orgasmul pioasei: O Doamne! O Doamne!

-orgasmul nesatulei: Mai mult! Mai mult!

-orgasmul celei aflate in intarziere: Inca putin! Inca Putin!

In al doilea rand, dar poate cel mai important, fiecare orgasm este unic, asa cum si tu esti unica si fiecare experienta erotica nu este exact la fel ca cele ce au fost sau cele ce vor urma. Senzatiile resimtite in timpul extazului sunt numai si numai ale tale. Nici o femeie (si nici un barbat) nu poate simti ceea ce simti tu. Asa ca bucura-te de fiecare moment erotic si foloseste aceste clasificari pentru a experimenta si pentru a afla ce ti se potriveste
. In final, vei avea numai de castigat!

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x