Friday, March 29, 2024

Urari de Sfantul Stefan

Must Read

In a 3 zi a Sfintei sarbatoari a Craciunului, pe 27 decembrie, Biserica il sarbatoreste pe Sfantul Stefan, care se numara printre insotitorii lui Hristos, alaturi de Sfantul Ioan Evanghelistul. Cei doi au fost cei mai apropiati de Fiul lui Dumnezeu, deoarece sunt primii care au dat marturie suprema de credinta si dragoste: Sfantul Stefan prin moarte pentru Hristos, iar Sfantul Ioan prin imbratisarea fecioriei pentru Hristos.

Despre Sf. Arhidiacon Stefan se stie ca era evreu de neam si ca a trait in Ierusalim. Sf. Apostoli au ales 7 barbati tari in credinta pentru a fi diaconi, slujitori la adunarile primilor crestini, Stefan fiind cel mai de seama dintre acestia. Prigonit de evrei si acuzat ca huleste si strica Legea, el a aratat, cu dovezi din Scripturi, ca Legea se implineste prin Hristos, Mesia cel anuntat de profeti. Scos afara din cetate, Sf. Arhidiacon Stefan a fost ucis cu pietre in anul 33, deschizand lungul sir al mucenicilor crestini. In pragul mortii, el a avut vedenia cerurilor deschise si a Fiului Omului, stand de-a dreapta lui Dumnezeu.

Iar cand pietrele il covarseau, el a strigat cu glas mare catre Dumnezeu pentru a fi primit la El. “Doamne, Iisuse, primeste duhul meu!”, pentru ca apoi, cazut in genunchi, sa-si dea duhul cerand iertare pentru ucigasii sai. “Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!”. Dumnezeiescul si intaiul mucenic Stefan, prin asa socotita lui cadere, a doborat pe impotriva-luptatorul diavol si s-a odihnit cu somnul cel dulce, aratand minunate moastele sale. Niste barbati evlaviosi au luat acele sfinte moaste, le-au pus intr-o racla facuta din lemn de Persia, l-au acoperit si l-au asezat alaturi de templu. Din anul 560, osemintele sale s-ar afla impreuna cu osemintele arhidiaconului roman Laurentius (258 d.H.-n.r.) in cripta bisericii “San Lorenzo fuori le Mura” din Roma.

Daca esti in cautare de urari pentru cei ce poarta numele de Stefan sau Stefania mai jos va ajut cu cateva mesaje.

- Advertisement -

1. Sfantul caruia ii purtati numele sa va ocroteasca in fiecare zi, sa va aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul dumneavoastra. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

2. Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii dvs., sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa va aduca fericire si bucurie. Va doresc multa sanatate, sa aveti sufletul curat si toate dorintele sa vi se implineasca. La multi ani!

3. Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cantecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x