Friday, March 29, 2024

Cum să faci faţă cu succes primei întâlniri cu părinţii iubitului

Must Read

Îţi mai aduci aminte de filmul ,,Meet the parents’’, în care Ben Stiller încearcă să intre, fără succes, în graţiile viitorului socru jucat genial de Robert de Niro ? Ei bine, anumite secvenţe îmi revin în minte chiar acum şi, în cazul în care eşti într-o relaţie de ceva vreme şi trebuie să faci cunoştinţă cu părinţii lui, chiar dacă ai deja un ,,plan de bătaie’’, nu strică să faci o mică recapitulare pentru ca totul să decurgă perfect.

Cadoul
Există scenariul în care eşti invitată la ei acasă, la masă – în majoritatea cazurilor aşa se întâmplă. Cumpără o plantă (o muşcată, azalee, sau un portocal pitic) şi o cutie cu bomboane scumpe. Nu prăjituri, pentru că de regulă mamele băieţilor vor să demonstreze cât de bune gospodine sunt ele, şi sigur că a pregătit un tort cu etaje de bezea, ca să-ţi arate că scorul e 1-0 din start în materie de preparate gourmet.

În cazul în care părinţii lui sunt mai curioşi şi vor să te cunoască dar să şi vadă ,,în ce condiţii locuieşte puiul lor’’, atunci te vei pregăti tu cu un prânz pe care, dacă nu foloseşti bucătăria decât pentru a hrăni pisica, îl vei comanda cu înţelepciune de la o firmă de catering.

Iar cadoul tău pentru ei poate fi tot o plantă – ţinută la vedere, pe care le-o dai în momentul plecării (eventual busuioc sau mentă, în ghiveci, ca să creezi impresia că eşti pasionată de gătitul acasă şi foloseşti ingrediente din recolta proprie).

- Advertisement -

Cu ce te îmbraci
Nu trebuie să te sperii prea tare şi să alegi o ţinută sobră, all black sau grey, dar abţine-te în a îmbrăca rochia aceea animal print, decupată în V pe spate, sau combinezonul roşu cărămiziu pe care îl combini de regulă cu jeanşii de rapper şi pantofi cu toc. O rochie simplă, într-o nuanţă caramel, cu accesorii discrete şi pantofi impecabili ar fi alegerea perfectă pentru a face impresie bună. Machiajul ar trebui să fie discret, vei fi studiată, mai ales mama lui se va uita la fiecare detaliu, îţi va scana şi eticheta poşetei, nicio grijă !

Fă-ţi lecţiile dinainte !
Întreabă-ţi iubitul ce pasiuni au, ce le place să facă în weekenduri. Dacă tatăl lui e profesor de muzică ar cam trebui să ştii că Ravel a compus celebrul Bolero, şi nu Bach. Şi dacă aduci în conversaţie faptul că Marie Antoinette şi Mozart au avut un coup de foudre în copilărie, s-ar putea să te adore. Daca mama lui e activistă Greenpeace, nu-i povesti prea mult despre hobby-ul tatălui tău de a merge la vânătoare de becaţe.

Despre ce să discuţi
Fii cât mai naturală, nu vorbi prea mult, însă. Povesteşte-le despre profesia ta, sigur vor vrea să ştie mai mult decât le-a povestit iubitul tău. S-ar putea să-ţi pună întrebări-capcană, nu te enerva, fii calmă, până la urmă nu se poate întâmpla nimic grav, decât să te bârfească după momentul în care vă luaţi la revedere, cu îmbrăţişări.

Despre ce să nu discuţi
Despre cât de mult îţi doreşti să te măriţi cu băiatul lor şi să aveţi copii, şi să emigraţi (mai ales dacă e singur la părinţi, s-ar putea să asişti la o mică dramă într-un act şi o ambulanţă în faţa uşii). Sau despre cât de mult îţi urăşti job-ul şi abia aştepţi să-ţi dai demisia. Despre mătuşa ta puţin nimfomană sau verişorul tău (de gradul 3) de la şcoala de corecţie. A, şi încearcă să nu bei prea mult. Un pahar cu vin e de ajuns.

Fii încântătoare, pozitivă, impresionează-i cu informaţii despre filme, concerte, expoziţii, fără a te da expertă. Fii şarmantă şi zâmbeşte tot timpul. Şi încearcă să nu-l pupi /mângâi pe băiatul lor prea mult, s-ar putea să-i sperie puţin.
Fii naturală şi gândeşte-te că s-ar putea ca într-o zi să trebuiască să-i vezi mai des, iar primul pas este să le găseşti calităţile !

Curaj şi succes !

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x