Thursday, March 28, 2024

Legenda Sfantului Valentin

Must Read
Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit si a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbatilor lui nu au vrut să meargă în luptă.

Împăratul s-a gândit că bărbatii vroiau să stea acasă cu sotiile si copiii lor în loc să se lupte pentru el.

Claudiu a găsit o solutie pentru această problemă. A decis ca niciunul dintre soldatii din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbati să meargă la război si să lupte ca niste adevărati soldati.

Valentin, care era un preot, credea că oamenii trebuiau să se căsătorească, astfel el a căsătorit în secret cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete unde împăratul nu-l putea găsi.

Dar el l-a găsit. Valentin a fost arestat si adus în fata împăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin si a crezut că este un om tânăr si întelept. L-a încurajat să renunte la crestinism si să devină un soldat roman.

- Advertisement -

Valentin a refuzat. El a fost întemnitat si condamnat la moarte. Până în ziua executiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi si le-a semnat scriind “Adu-ti aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totusi este necunoscută data datorită faptului că nu se stie dacă legenda este adevărată. Insa, oricum poate fi considerată o poveste frumoasă. Nu există dovezi pentru a arăta dacă această poveste este adevărată sau nu, dar ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea sa.

În România, sărbătoarea traditională pentru iubiti este Dragobete, care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia, parte din numele lui drag, care poate fi găsit si în cuvântul dragoste.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x