Thursday, March 28, 2024

Unde s-a dus miliardul de euro din taxa auto

Must Read

Taxa auto a adus la bugetul de stat, in cei cinci ani de la introducere, aproape un miliard de euro. Gandita ca o taxa de protectie a mediului, majoritatea banilor au ajuns sa finanteze programul de reinnoire a parcului auto.

Principalul beneficiar al banilor proveniti din taxa de poluare auto este programul de Stimulare a In­noi­rii Parcului National Auto prin care au fost scoase din circulatie 444.000 de masini mai vechi de 10 ani. Din 2005, anul in care a inceput programul Rabla, si pana azi, acesta a cunoscut mai multe modificari.

Prin acest program, statul roman a acordat cu titlu gratuit o prima de casare persoa­ne­lor posesoare de autovehicule mai vechi, dispuse sa-si duca masina la casat si sa-si cumpere o masina noua, mai putin poluanta. Din 2005 pana in 2008, prima de casare a fost asigurata de la bugetul de stat, iar din 2008, banii au fost asigurati de la bugetul AFM din incasarile provenite din taxa auto.

Tot din incasarile din taxa auto s-au facut si piste pentru biciclisti, s-au refacut siturile contaminate istoric, au fost implementate proiecte porivind instalarea de incalzire care utilizeaza energie regenerabila etc.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x