Thursday, March 28, 2024

Ceaiul alb reduce tesutul adipos

Must Read
Poate te-ai intrebat daca, intr-adevar, ceaiul alb ajuta sau nu la slabit. Cercetatorii germani au ajuns la concluzia ca ceaiul alb nu te ajuta doar sa scapi de kilogramele nedorite, ci te ajuta sa scapi si de grasime.

Previne formarea celulelor de grasime

Consumul regulat de ceai alb previne formarea celulelor de grasime si reduce cantitatea de tesut adipos deja format. Ceaiul alb contine cantitati mari de cafeina si galat de epigalocatechina , compusi care s-au dovedit a fi esentiali in procesul de slabire. Cu toate acestea, ceaiul alb are o aroma mai placuta si contine mai putina cafeina decat ceaiul verde, putand fi consumat in cantitati moderate si de catre persoanele care sufera de hipertensiune.

Reduce pofta de mancare

Pe langa faptul ca stimuleaza metabolismul (pentru a arde mai repede depozitele de grasime) si inhiba depunerea caloriilor sub forma de grasimi, ceaiul alb are si un alt rol : reduce pofta de mancare. Studiile arata ca persoanele care beau ceai alb de cel putin 3 ori pe zi, nu mai simt nevoia de a manca atat de mult precum persoanele care nu beau ceai.

- Advertisement -

Cum prepari ceaiul alb

Pune apa la fiert (1-2 cesti), iar dupa ce a dat in clocot, las-o sa se raceasca pentru 30 de secunde. Adauga, dupa caz, 2 pliculete de ceai alb sau 1-2 lingurite de frunze de ceai alb, dupa care se lasa maximum 7 minute la infuzat. Inainte de a se bea, se indeparteaza frunzele sau pliculetele.

Doar daca il consumi in mod regulat, vei obtine efectele dorite. Totusi este indicat sa nu bei ceai alb de mai mult de 4 ori pe zi, intrucat poate irita mucoasa stomacului. Ceaiul alb se bea neindulcit, deoarece nu are niciun rost sa adaugi calorii acestuia, in special atunci cand vrei sa slabesti. Este dovedit stiintific faptul ca indulcitorii artificiali cresc pofta de dulciuri, asadar bea ceaiul simplu.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x