Thursday, March 28, 2024

Cum sa castigi sanatos cateva kilograme prin dieta de ingrasare?

Must Read
Sa castigi cateva kilograme pare un nonsens avand in vedere ca traim intr-o lume in care se cauta trupuri trase prin inel. Pentru persoanele care cantaresc sub limita normala este o lupta la fel de anevoioasa ca a celor care doresc sa piarda cateva kilograme. Gandeste-te ca in cazul unei operatii o persoana prea slaba se va recupera mult mai greu, de aceea a castiga cateva kilograme este benefic. Ne propunem asadar, sa enumeram cateva alimente de baza care ajuta in cazul unei diete de ingrasare.

Castiga kilograme fara grasimi si zaharuri

Regula este destul de simpla, atunci cand intentionezi a castiga cateva kilograme, mananci mai mult, dar nu ai voie sa mananci mai gras sau cu mai multe zaharuri. Ai in vedere alimentele bogate in proteine sau carbohidrati, minerale si cat mai multe vitamine. Cand spunem a manca mult pentru a castiga kilograme, ne gandim la un numar mare de mese pe zi sau trei mese principale si doua gustari. In orice caz o importanta crescuta trebuie sa o aiba micul-dejun.
A castiga cateva kilograme inseamna ca la micul-dejun trebuie sa incluzi: lapte cu cereale, banane, iaurt cu cereale, ou fiert sau paine cu unt si cu miere. Tot acum iti este permis sa mananci si o prajitura sau ciocolata. De preferat pentru a castiga cateva kilograme ar fi sa mai ai cel putin o gustare pana la pranz. Poti servi iaurt cu cereale, lapte cu cereale, nuci sau sandwich-uri cu cascaval.
Pentru ca vorbim despre o dieta de ingrasare, pranzul este masa principala a zilei si trebuie sa fie cat mai satioasa, de exemplu alege caren de porc, vita sau pui, nu prajita, ci pe gratar la care pui drept garniture cartofi nature sau copti. Desigur, fiind in lupta pentru a castiga cateva kilograme, nimic nu te impiedica sa ai parte de doua feluri, asa ca poti prepara o supa de pui sau de legume.

Nu este sanatos sa iei mai mult de 1 kg pe saptamana

Inca o gustare inainte de cina este bine-venita. Fie ca alegi un sandwich cu branza sau unul cu pastrami, nu uita sa pui alaturi si un pahar cu lapte. La cina daca vrei cu adevarat sa castigi cateva kilograme in plus, atunci vei manca paste cu legume ori piept de pui la gratar. Iti este permis in dieta de ingrasare si un mic desert din fructe sau o mica prajitura. Chiar daca vrei sa castigi cateva kilograme in plus nu uita ca seara sistemul digestiv este ceva mai lenes, asa ca ar fi bine sa nu il incarci cu mancare foarte multa.
Dupa cum iti imaginezi trebuie sa adaugi ceva mai multe calorii pentru a castiga kilograme, insa trebuie sa te concentrezi mai ales pe proteine. De unde poti lua proteinele necesare dietei de ingrasare? Din nuci, cereale, seminte, alune si chiar soia, la care se mai adauga laptele, iaurtul, ouale si branza. Dieta de ingrasare inseamna sa ai la fiecare masa o sursa de proteine, alege strugurii si migdalele daca se afla in topul preferintelor tale. Trebuie sa stii de la bun inceput ca mai mult de 1 kg pe saptamana nu poti lua, iar acest lucru se intampla cand in mod sanatos castigi cateva kilograme urmand dieta de ingrasare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x