Friday, March 29, 2024

Dieta Atkins: cum sa o pui in practica?

Must Read
Dieta Atkins este una dintre cele mai cunoscute metode de slabit, facand parte din grupa dietelor fara carbohidrati. Desi multi nutritionisti considera ca alimentatia fara grasimi si bogata in carbohidrati este cea ideala, dieta Atkins se bazeaza pe procedeul opus. Sustinatorii acestei diete considera ca pentru a slabi trebuie sa mananci mese bogate in proteine si lipsite de carbohidrati.

Bazele dietei Atkins

Procedeul pe care se bazeaza dieta Atkins este simplu: in cazul meselor bogate in carbohidrati, adica zaharuri, organismul secreta o cantitate mare de insulina pentru a preveni cresterea glicemiei in sange. O parte din sursa aceasta de zaharuri este transformata in energie, insa o mare parte nu poate fi neutralizata. Ca urmare, prin intermediul insulinei, ea se transforma in grasime si se depune. Reducand cantitatea de carbohidrati din alimentatie, organismul nu mai are suficiente zaharuri pentru aportul de energie astfel incat incepe si arde grasimile. Acestea se transforma la randul lor in energie si sustin organismul, iar reziduurile rezultate sunt eliminate din organism. Astfel se scade in greutate prin intermediul dietei Atkins.
Limitand productia de insulina, grasimile nu se mai depun in corp. Ca urmare Dieta Atkins protejeaza organismul si previne hipertensiunea, diabetul si sindromul ovarului polichistic. In plus, Dieta Atkins duce la scaderea colesterolului ce afecteaza inima. Desi la inceputul dietei oamenii se pot simti obositi, slabiti sau nervosi, studiile au aratat ca dupa numai o saptamana energie le revine.

Etapele dietei Atkins

Dieta Atkins are patru etape individuale: Inducatia, Pierderea in greutate, Pre-mentinerea si Mentinerea greutatii. Prima etapa a dietei Atkins trebuie urmata minim 14 zile. In timpul acestei faze se reduce consumul de carbohidrati la numai 20 de grame pe zi. Cei ce urmaresc dieta vor trebui sa evite consumul bauturilor carbogazoase si al cafelei. Guma de mestecat, siropurile de tuse si pastilele pentru respiratie contin zahar si trebuiesc evitate. In a doua faza a dietei Atkins veti incepe sa pierdeti 1-2 kilograme in fiecare saptamana. Consumul de carbohidrati trebuie sa creasca cu 5 grame pe saptamana, dar el trebuie atent monitorizat. In aceasta faza a dietei trebuie sa incercati sa mancati cat mai multe legume, putand incet sa adaugati si fructele in alimentatie.
In ultimele doua etape ale dietei Atkins trebuie sa aveti grija sa va mentineti greutatea corporala. Trecerea in a treia faza a dietei se face in momentul in care sunteti aproape de greutatea pe care o doriti. In a treia faza a dietei Atkins trebuie sa adaugati inca 10 grame de carbohidrati in fiecare saptamana, putand sa introduceti si alimentele clasice: paine, paste, orez, peste.
In ultima etapa a dietei Atkins puteti manca maxim 90 de grame de carbohidrati in fiecare saptamana. Pentru a va mentine masa corporala trebuie sa aveti grija ca aceasta sa fluctueze cu maxim 1,5 kilograme saptamanal. Desi poate fi consumata o cantitate destul de mare de carbohidrati trebuie sa aveti grija sa nu exagerati. Nu consumati produse conservate sau siropuri intrucat contin un nivel ridicat de zaharuri. De asemenea aveti grija sa faceti si exercitii fizice pe care sa le combinati cu dieta Atkins.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x