Friday, March 29, 2024

Dieta de ingrasare: Cum sa te ingrasi in mod sanatos?

Must Read
Dietele de ingrasare sunt mult mai rare decat cele de slabire sau detoxifiere. De cele mai multe ori vrem sa slabim si sa ne curatam organismul. Cu toate acestea, exista multe persoane care doresc sa isi creasca greutatea corporala, iar ele au nevoie de o metoda sanatoasa petru a face acest lucru. Chiar daca nu ar parea si dieta de ingrasare necesita rabdare si constinciozitate precum dietele de slabire. De cele mai multe ori este bine sa consultati un medic nutritionist care va poate stabili dieta in functie de necesitatile dumneavoastra.

Cum se tine o dieta de ingrasare?

Ca si in cazul dietelor de slabire, dietele de ingrasare va impun anumite reguli ce trebuie urmate cu atentie. O dieta de ingrasare nu presupune sa consumati multe grasimi sau sa cedati tentatiei in fata mancarurilor de tip junk food pe care sa le consumati de cateva ori pe zi. Din contra, aceasta dieta trebuie sa fie echilibrata si sa contina alimente sanatoase pentru a nu va dezechilibra organismul. Ideea de baza este sa cresteti aportul zilnic de calorii. In principiu in cadrul celor trei mese zilnice trebuie sa cresteti treptat numarul de calorii pana ajungeti la 500 de calorii.
Dieta de ingrasare se bazeaza numai pe alimente sanatoase. Chiar daca, de cele mai multe ori, mancand la ore tarzii alimente de tip junk food, reusiti sa va ingrasati cateva kilograme, riscati sa va imbolnaviti. In cadrul dietei de ingrasare puteti manca aproape orice atat timp cat mancati cu moderatie. Este bine sa consumati atat carne alba cat si rosie in cadrul dietei de ingrasare. De asemenea aveti grija sa adaugati in alimentatia dumneavoastra ouale, pestele, cerealele integrale, painea integrala si lactatele.
Puteti manca dulciuri precum prajiturile sau inghetata fara restrictii. De asemenea este bine sa alegeti fructe care au multe calorii precum bananele. Fructele si legumele ce au calorii negative trebuie evitate. Este bine sa consumati doi litri de lichide zilnic si sa faceti miscare pentru a creste pofta de mancare. Mai mult, cele 8 ore zilnice de somn sunt obligatorii.

Care sunt pasii dietei de ingrasare?

Desi am definit in linii mari dieta de ingrasare, ea implica anumiti pasi care trebuie urmati. In primul rand trebuie sa calculati cate calorii consumati zilnic si de acolo sa porniti cresterea numarului de calorii. Sportul este foarte important in cadrul dietei, dar cel mai indicat este fitness-ul, deoarece intareste masa musculara. Este bine sa faceti cateva exercitii simple zilnic, acasa sau la sala, cat timp tineti dieta de ingrasare.
Nu uitati sa va cantariti la sfarsitul fiecarei saptamani pentru a vedea progresul facut. Tineti dieta de ingrasare pana ajungeti la greutatea dorita, apoi continuati cu o alimentatie echilibrata. In cazul in care ajungeti la un echilibru pe care nu puteti sa il depasiti, dar inca nu ati atins greutatea dorita trebuie sa va suplimentati numarul de calorii din alimentatie cu inca 250. Fiecare astefel de stagnare dureaza de regula doua saptamani. Nu uitati sa consultati un medic specialist in caz ca aveti probleme de sanatate, dar vreti sa tineti dieta de ingrasare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x