Thursday, April 18, 2024

Dieta de Primavara

Must Read
Primavara simbolizeaza renasterea naturii. In acest anotimp apar multe fructe si legume dupa care am suspinat in timpul iernii. In cele mai multe cazuri, primavara oamenii se apuca de slabit. Pietele abunda in legume si verdeturi proaspete, iar noi vedem ocazia perfecta sa scapam de kilogramele in plus ce s-au depus in timpul anotimpului rece si al numeroaselor sarbatori de iarna. Cu toate acestea trebuie sa avem grija, deoarece primavara organismul nostru trece printr-o serie de modificari cauzate de temperatura si de schimbarea orei. In cazurile in care astenia de primvara isi face si ea prezenta, stim ca este cazul sa ne schimbam alimentatia si sa ne indreptam catre o dieta echilibrata.

Dieta de primavara – cum o descriem?

Aparitia primaverii te ajuta sa scapi mai repede de kilogramele in plus, deoarece ai mai multe variante de diete la dispozitie. Mai mult abundenta de fructe, legume si verdeturi iti va vitaminiza organismul si te va ajuta sa te simti mult mai in forma. Primavara aduce cu ea si startul al curelele de detoxifiere care vor elimina substantele nocive din corpul tau. Este bine sa mananci cat mai multe salate intrucat ele vitaminizeaza corpul si il si curata in acelasi timp. O cantitate de 300-500 de grame de salata verde in fiecare zi te va ajuta sa slabesti foarte usor.
Primavara aduce cu sine si aparitia spanacului, un aliment recomandat datorita calitatilor sale nutritive. Legumele de sezon precum rosiile, castravetii, ciupercile, ardeii si dovleceii trebuie neaparat incluse in alimentatia ta de zi cu zi. Corpul nostru nu ar supravietui fara antioxidanti si vitamina C.
Primavara aduce cu ea aparitia mararului, patrunjelului sau leusteanului care sunt bogate in substante nutritive si ar trebui incluse in orice dieta. Un ultim factor, foarte important in dieta de primavara este reprezentat de fructe. Nici nu-ti poti da seama ce aport de vitamine aduc cu sine fructele. Corpul tau se va simti mult mai bine, va fi mai sanatos, iar tu vei avea tot mai multa energie.

Alte trucuri ale dietei de primavara

Este bine sa nu te bazezi numai pe diete precum cea de primavara si pe alimentatie, ci sa faci si miscare in fiecare saptamana. Incepi cu plimbarile scurte de weekend si adauga treptat mersul la sala sau exercitiile fizice acasa. Acestea te vor ajuta sa iti recapeti silueta de dinainte. Primavara zilele incep sa se lungeasca fapt ce te poate face sa doresti sa dormi cat mai putin si sa faci cat mai multe in timpul zilei. Cu toate acestea orele de somn echilibrate iti vor intari organismul.
Dieta de primavara iti recomanda sa renunti la sucurile carbogazoase si la cafea. Alege in locul lor apa, ceaiul sau sucurile naturale. Inlocuieste uleiul de floarea soarelui cu cel de masline intrucat este mult mai sanatos. Mananca zilnic fructe si legume. Nucile, semintele si alunele sunt recomandate de toti nutritionistii intruct abunda in substante hranitoare. Incearca sa inlocuiesti painea alba cu cea neagra si adauga o portie de cereale integrale in dieta ta zilnica. Daca urmaresti aceste sfaturi vei vedea ca te vei simti mai bine in timpul primaverii.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x