Thursday, March 28, 2024

Dieta disociata pe zile

Must Read
Dieta disociata este varianta cea mai convenabila daca vreti sa pierdeti rapid din greutate. Pentru ca este la indemana oricui, regimurile de acest fel sunt foarte populare. Cei mai multi nutritionisti nu agreaza dieta disociata pentru efectele negative intalnite dupa incetarea ei. Temerea lor cea mai mare este ca ai putea lua dublu in greutate imediat ce incetezi regimul. Mai jos este expusa o varianta a acestui regim, cu mentiunea ca mai sunt multe alte posibilitati de a jongla cu alimentele.

Fara banane cat tii dieta disociata!

Una dintre cele mai intalnite variante pentru dieta disociata este impartirea pe zile. In prima zi de regim se vor manca numai fructe, fara a avea vreo importanta daca este un singur fruct sau sunt mai multe tipuri. Trebuie sa tii cont de o precizare: nu sunt indicate bananele, cum nici fructele confiate nu sunt de recomandat, de obicei au prea mult zahar. Este bine ca in dieta disociata sa mananci fructe proaspete.
Dieta disociata pe zile propune pentru a doua zi de regim: ziua cu orez. Ai voie sa mananci orez fiert in care adaugi si verdeata si daca poti manca salate fara ulei, atunci: salata de telina, rosii, ardei si oricare alte legume sunt premise. De preferat este sa pregatiti orez brun si nu alb, pentru ca cel alb este lipsit de multe substante nutritive. Urmatoarea zi este a lactatelor. Laptele ramane pe primul plan in aceasta zi, dar puteti alterna cu iaurturi si branza slaba in grasimi. Dieta disociata spune clar ca nu ai voie sa bei mai mult de 2 litri de lapte intr-o singura zi.

Dupa incheierea regimului mai poti pierde cateva kilograme

Ziua de sucuri este urmatoarea pe lista. Poate parea imposibil ca o zi intreaga sa bei doar sucuri, dart e asiguram ca in dieta disociata aceasta zi este foarte importanta. Nub ea sucuri din magazine, ambulate pentru ca in proportie de 70% contin glucoza si zahar, chiar daca pe cutie scrie ca nu a fost adaugat deloc indulcitor. Cel mai indicat este sa iti cumperi fructele si sa faci acasa sucul natural. Dieta disociata pune mare accent pe acest tip de suc pentru ca in componenta lui se gaseste si pulpa de fructe, un aport necesar de fibre. Ziua a cincea este exclusiv destinata legumelor. Nu exista restrictii in privinta legumelor, asa ca: mazare, linte, morcovi, cartofi, fasole sau rosii, telina, ridichi, praz, salata toate sunt indicate cu o singura conditie: sa fie fierte.
Intr-o dieta disociata urmeaza ziua dedicata pestelui si puiului. Carnea poate fi fiarta sau fripta, dar fara ulei sau sosuri. In sfarsit, ziua a saptea o zi in care ai voie sa mananci de toate cu mentiunea ca nu in cantitati foarte mari. Pe langa indicatiile de mai sus, mai sunt anumite aspecte pe care sa nu le uiti. De exemplu, ai voie sa bei cata cafea vrei cu mentiunea ca nu trebuie sa fie indulcita. Imediat ce termini regimul, continua pentru cel putin doua sapatamani sa mananci la micul – dejun doar fructe, daca mai pierzi din greutate in acest timp, inseamna ca organismul tau reactioneaza normal la dieta disociata.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x