Friday, April 19, 2024

Dieta dupa nastere, un regim de slabire treptat

Must Read
Dieta dupa nastere este de mare interes pentru proaspetele mamici. Sa nu uitam ca vin dupa o perioada grea in care corpul a suferit transformari dintre cele mai diverse: bazinul s-a largit, iar corpul a castigat cel putin 10 kilograme in plus. Ei bine, din pacate nu poti scapa de kilogramele nedorite cat ai zice peste, pentru ca dieta dupa nastere nu face minuni. Trebuie sa ai doar rabdare si multa vointa pentru a reveni la formele initiale.

Proteinele, baza in dieta dupa nastere

Daca vrei sa slabesti sanatos, nu te vei apuca de dieta imediat ce bebelusul a venit pe lume. Dieta dupa nastere poate fi un adevarat calvar, avand in vedere ca ai nevoie de foarte multa energie pentru cel mic si mai ales ai nevoie sa il alaptezi. Asadar, astepta cel putin 5 saptamani pana sa demarezi lupta cu kilogramele in plus. Alaptarea este cu atat mai lunga cu cat mananci mai mult. Daca vei intra imediat la dieta, cel mai probabil va trebui sa-ti treci bebelusul pe lapte praf. Ca sa iti faci o idee cat ai voie sa mananci la inceput in dieta dupa nastere, iti spunem ca in acelasi mod in care mancai cand erai in trimestrul doi de sarcina.
Dieta dupa nastere sustine nevoia mamicilor de proteine, pe care le vei lua din lapte, oua, nuci, legume. Lactatele sunt obligtorii dupa nastere pentru ca organismul are nevoie de mult calciu. Nici glucidele nu trebuie eliminate in dieta dupa nastere pentru ca sunt singurele ce iti ofera energia necesara. Astfel, painea, cerealele, legume, cat mai multe fructe, dar in niciun caz zaharuri peste masura sau bauturi dulci.
De asemenea, ai mare grija la lipidele pe care le consumi. Indicate sunt cele din peste: ton, macrou sau sardine, legume oleaginoase si seminte. Exista o mare tentatie care iti poate sabota dieta: gustarile dintre mese. Nevoia de a rontai este fireasca, doar ca ai grija sa nu alegi drept gustari chips-uri sau dulciuri. Cumpara in schimb cat mai multe fructe.

Antrenamente fizice usoare si multa odihna

Pentru o dieta dupa nastere cu efecte benefice, nu uita sa te hidratezi. Specialistii spun ca un pahar de apa baut dupa fiecare alaptat face foarte bine corpului. Poti bea si ceaiuri, mai ales ca exista numeroase variante, unele dintre ele stimuland lactatia. Nu este recomandat sa bei bauturi alcoolice cand tii dieta dupa nastere, din doua motive: alcoolul trece in sange, iti saboteaza eforturilede a slabi. In plus, nu uita ca inainte de dieta ta este foarte important confortul bebelusului, de aceea este bine sa eviti cafeaua si orice aliment ar putea dauna micutului.
In cele din urma sa nu minimalizam efectele sportului atunci cand tii dieta dupa nastere. Nu te aventura in activitati fizice foarte solicitante de la bun inceput, mai intai alege miscari usoare si plimbari pe jos, dupa care poti trece la jogging si inot. Ai mare grija si inainte de antrenament alapteaza copilul, caci dupa incheierea lui nu mai ai voie timp de 1 ora jumatate sa-l hranesti. Mai mult decat atat, nu neglija nici somnul care are un rol important in dieta de dupa nastere.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x