Thursday, March 28, 2024

Dieta hipocalorica – cum se tine o dieta hipocalorica

Must Read
Dieta hipocalorica este promovata de nutritionisti, deoarece ea ajuta la pierderea kilogramelor in plus si mentine starea de sanatate a organismului. Este bine ca dieta tinuta sa fie una moderata, ea ajutand in cazul persoanelor care au o greutate peste medie sau un metabolism incetinit. O dieta hipocalorica echilibrata trebuie totusi sa contina cele trei grupe importante de nutrienti glucide, lipide si proteine, in proportii recomandate, si de asemenea sa aduca aportul de lichide si de vitamine necesar.

Cat de hipocalorica trebuie sa fie dieta?

Oricine se gandeste sa scape de anumite kilograme in plus, decide pentru inceput sa tina o dieta hipocalorica moderata. Nefiind foarte stricta, aceasta dieta are grija ca persoana care o tina sa consume cat mai putine calorii pe zi. Totusi, organismul are nevoie de o anumita cantitate de calorii zilnic astfel incat regimul nu poate fi complet lipsi de calorii. In cadrul acestui regim trebuie sa reducem numarul de calorii cu 500 pana la 1000 kcal pe zi fata de necesarul energetic al organismului. Nutritionistii considera ca aportul de calorii trebuie sa vina intr-un mod echilibrat: 50-55% din glucide, 15-25% din proteine si 30% din lipide.
Dieta hipocalorica are ca scop pierderea in greutate intr-un timp relativ scurt, pentru ca mai apoi greutatea ideala sa fie mentinuta pe o perioada lunga de timp. Trebuie sa avem grija ca numarul caloriilor sa nu scada sub 1200kcal pe zi astfe incat sa evitati carentele de vitamine si de alte substante nutritive. O dieta in care numarul kilocaloriilor scade sub 1200 nu poate fi tolerata cu succes de organism si poate duce la imbolnavire. Muschii sunt primii care sunt afectati in cadrul unui regim administrat necorespunzator. Un aport scazut de calorii duce de asemenea la oboseala astfel incat trebuie sa aveti grija cum tineti o dieta hipocalorica.

Cum tinem o dieta hipocalorica?

In cadrul dietei hipocalorice trebuie sa aveti grija sa urmati cu strictete cele trei mese principale zilnice si de asemenea sa gasiti timp sa strecurati si doua gustari pe zi. Distanta intre mese trebuie sa fie de minim 5 ore si de maxim 6. Incercati pe cat posibil sa renuntati la folosirea uleiului. Cantitatea de ulei permisa este o lingurita la un castron de salata. Desi sunt sanatoase fructele ingrasa. Ele cresc cantitatea de zahar in sange, duc la depunerea grasimilor si de cele mai multe ori nu tin de foame. In cadrul dietei hipocalorice aveti voie sa consumati doar un fruct pe zi.
Toate produsele de cofetarie si patiserie au un continut foarte ridicat de calorii. Oricat de tare v-ar face cu ochiul, nu uitati ca tineti o dieta si nu va permiteti sa va abateti de la ea. S-a demonstrat de asemenea ca zaharul da dependenta, deci este foarte greu sa renuntati la el. Daca aveati obiceiul sa rontaiti ceva intre mese, renuntati la el. Lichidele sunt permise in cadrul dietei hipocalorice pe toata perioada zilei, dar nu aveti voie sa mancati nici macar o aluna intre mese. De asemenea trebuie renuntat la mancarurile de tip fast-food. Aveti grija sa nu faceti excese de niciun fel. Urmariti cu atentie fiecare pas al dietei hipocalorice.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x