Friday, March 29, 2024

Greseli care te impiedica sa scapi de kilogramele in plus

Must Read
Sa piezi kilogramele in plus presupune un efort considerabil si de cele mai multe ori greselile in dieta apar in mod inevitabil.

Concetrarea doar asupra a ceea ce manaci nu este benefica, ci mai sunt si alti factori de care trebuie tinut cont daca vrei cu adevarat ca in timp scurt sa pierzi kilogramele in plus. Iata alti factori asupra carora trebuie sa-ti indrepti atentia.

Cei mai inalti pierd kilogramele in plus mai usor!

Nu manca imediat ce ai terminat antrenamentul fizic. O masa copioasa imediat dupa fitness, nu te va ajuta sa pierzi kilogramele in plus, ci va ingreuna procesul. Nevoia de a manca imediat dupa miscare este fireasca, odata ce ai depus efort organismul simte lipsa glicogenului (carbohidrati). Daca te ingrijoreaza faptul ca te-ai putea imbolnavi, stai linistit glicogenul se reface singur in cel mult cateva zile de la incheierea efortului. Cu alte cuvinte, atunci cand ti-ai propus sa pierzi kilogramele in plus nu manca dupa fitness. Poti manca dupa fitness, doar daca faci sport pentru intretinere.
Sa scapi de kilogramele in plus cand esti mai mica de inaltime, este mai greu. Nu este doar o scuza, ci este dovedit de studii in domeniu ca rata metabolica este puternic determinata de masa musculara. Cu cat esti mai inalta cu atat masa musculara este mai mare, organele interne sunt mai mari si fac un efort mai mare sa tina in echilibru corpul. De obicei, corpul persoanelor mai inalte arde mai repede caloriile, in timp ce pentru persoanele mai scunde numarul caloriilor arse este mai mic. De aceea, daca esti mai mica de inaltime si doresti sa scapi de kilogramele in plus, retine ca ai nevoie de mese cu numar mic de calorii.

Bea obligatoriu 2 litri de apa zilnic

Nu taia drastic numarul de calorii si in nici un caz dintr-o data. Organismul va pierde kilogramele in plus destul de rapid si pare un regim benefic pe termen scurt. Pe termen lung o astfel de dieta este paguboasa. Metabolismul incetineste odata cu numarul mic de calorii pe care il primeste, iar in momentul in care revii la un regim normal vei asimila mult mai usor, altfel spus kilogramele in plus revin. De ce? Pentru ca organismul s-a invatat cu putin si se simte bombardat.
O greseala frecventa in timpul dietelor este consumul nepotrivit de apa. Corpul uman este 60% apa, iar pe parcursul unei zile pierdem in medie 2 – 3 litri de apa prin digestie, respiratie, transpiratie sau urina. Daca nu vom pune la loc cei 2 litri de apa organismul ramane in pierdere. Pentru a pierde kilogramele in plus este nevoie sa respecti “reteta”: 2 litri de apa pe zi. Ar fi ideal ca apa sa fie bauta inainte de masa ori chiar in timpul ei. Efectul este simplu de anticipat: bei mai multa apa, senzatia de satietate creste, iar kilogramele in plus se topesc.
Nu fii speriat, cei 2 litri de apa nu trebuie bauti odata. De preferat ar fi ca primul litru sa fie gata pana in ora 16, iar al 2 lea pana la culcare, garantat acesta tehnica te va ajuta sa pierzi kilogramele in plus.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x