Atunci când îţi doreşti să slăbeşti, dar simţi nevoia să iei totuşi o gustare între mese, apelează cu încredere la brânza dulce de vaci. Săracă în grăsimi, aceasta îţi va asigura aportul de calciu necesar.
Brânza proaspătă de vaci sau brânza dulce, cum i se mai spune, este un produs care nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţia zilnică. Valoarea nutritivă, conţinutul bogat în calciu şi faptul că are puţine grăsimi sunt cele trei calităţi principale care o recomandă pentru orice tip de dietă.
Ce proprietăţi are?
Puterea nutritivă a brânzei dulci de vaci provine din cantitatea de calciu şi de proteine pe care o conţine: 210 mg de calciu şi 6,8 g de proteine la 100 g de brânză dulce de vacă. Un alt avantaj constă în numărul scăzut de calorii (100 g de brânză dulce de vaci conţine 100 de calorii). În plus, pe lângă calciu, brânza proaspătă mai deţine şi importante cantităţi de sodiu, de magneziu, de fosfor şi de vitamine precum vitamina A, B şi D, cu nenumăratele lor beneficii pentru organism.