Friday, April 19, 2024

Alimente care te ajută să slăbești

Must Read
Te străduiești să slăbești și parcă nimic nu merge? Crezi că doar fără să mănânci nimic poţi reuși? Total greșit, există mâncăruri care te ajută să pierzi kilograme.

CARNEA SLABĂ

Alimentele bogate în proteine îţi opresc senzaţia de foame și ajută corpul să funcţioneze cum trebuie. Chiar dacă ai putea spune că au un conţinut caloric mare, nu ar trebui să le ocolești. Cea mai cunoscută sursă de proteine este carnea roșie. Nu este contraindicată dacă vrei să slăbești, cu condiţia să nu aibă multă grăsime. Dar tocmai pentru că, de obicei, carnea roșie e mai grasă, cea mai bună alegere o constituie carnea de pasăre sau peștele, care au mai puţine calorii.

CEAPA

Este unul dintre alimentele care conţin iod, iar acesta este indispensabil pentru buna funcţionare a glandei tiroide, care este responsabilă de reglarea greutăţii corporale. Dacă nu îţi place ceapa, alte surse bune de iod pot fi nucile, peștele sau fructele de mare.

TOMATELE

Conţin fibre și ajută kilogramele să se “dizolve” și metabolismul să funcţioneze mai bine. Chiar dacă nu au multe calorii, sunt bogate în substanţe care scad nivelul hormonilor responsabili cu declanșarea poftei de mâncare. Mai ajută la hidratarea corpului, măsură esenţială nu doar în curele de slăbire.

MIGDALELE

Dacă mesteci, încet, câteva migdale, nu vei mai simţi senzaţia de foame. Totodată, ele ajută la reducerea colesterolului, substanţa care facilitează depozitarea grăsimilor. Atunci când cineva urmează o dietă cu puţine calorii, va slăbi mai ușor, dacă va consuma 10 sâmburi de migdale, în fiecare zi a dietei.

- Advertisement -

LAPTELE BĂTUT

Poate nu ţii cont de asta, dar, pentru a declanșa procesul de ardere a grăsimilor, corpul tău are nevoie de calciu. Există multe surse, dar cea mai bună rămâne laptele bătut sau iaurtul. Ar fi bine să-l alegi pe cel semidegresat. Îl poţi combina cu piure de fructe și lua ca gustare între mese. Nu cumpăra iaurt cu fructe, pentru că poate fi o adevărată bombă calorică, ci preparăţi-l singură, în casă, fără a adăuga îndulcitori.

LEGUMINOASELE

Fasolea, mazărea și lintea ar trebui să se regăsească și ele în meniul tău atunci când vrei să slăbești. Sunt o altă sursă importantă de proteine, reglează glicemia și potolesc senzaţia de foame. În plus, conţin fibre care grăbesc tranzitul intestinal și ajută la eliminarea deșeurilor din organism. Au și grăsimi bune care grăbesc pierderea kilogramelor în plus.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x