Thursday, March 28, 2024

De ce sa citesti povesti pentru copii?

Must Read
In ziua de astazi din ce in ce mai putini copii dezvolta o dragoste pentru citit, care i-ar ajuta sa i-si dezvolte calitatile intelectuale si sa devina adulti mai culti.

In calitate de parinti, misiunea noastra fundamentala, pe langa faptul ca ii protejam si le oferim hrana si caldura unei familii iubitoare este sa ne pregatim copiii pentru a deveni adulti.

Datorita faptului ca ii inveti sa citeasca (poti sa incepi cu povesti pentru copii) si le dezvolti dragostea pentru citit ii vei ajuta de asemenea sa fie pregatiti sa caute si sa gaseasca raspunsuri la diverse probleme si dileme ce ii apar in viata.

Exista studii care demostreaza, ca copiii carora li s-au citit povesti pentru copii inca de cand bebelusi ajung mai tarziu sa fie iubeasca cu adevarat lectura. Se pare ca iubirea de carti se transmite de la parinti la copii, si psihologii confirma ca exista aceasta legatura intre ascultatul de povesti de catre copii inca din copilarie si dragostea pentru carte pe care acestia o vor avea mai tarziu.

In mare parte din aceste povesti pentru copii, ei pot regasi modele care sa ii motiveze sa isi dezvolte anumite calitati, motivatii pentru a putea intelege diverse situatii din viata.

- Advertisement -

Daca reusesti sa le insufli un puternic respect pentru educatie, acestia vor reusi cu sa aiba succes la scoala si apoi in viata. In fiecare poveste a unui om cu adevarat de succes (ma refer la cei care au success pe merit intelectual) vei putea gasi o samanata a dragostei pentru citit.

Si parintii care citesc copiilor povesti au ceva de castigar, se pare ca acestia sunt mai calmi, ii relaxeaza si mai inlatura din stress pentru ca o poveste nu o poti citti pe fuga, e nevoie sa te concentrezi asupra povestii, sa vorbesti rar, uneori pe voci, sa faci copilul sa inteleaga, si uneori chiar sa ii explicit anumite pasaje intalnite in povesti. Si tot acest ritual te ajuta sa te detasezi de stresul de peste zi. In plus, traiesti o multumire foarte mare cand vezi fata incantata a unui copil care asculta foarte interesat povesti.

Toti parintii ar trebui sa isi dea seama de acest lucru si sa-si indrume copiii spre citit inca de la o varsta frageda.

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x