Thursday, March 28, 2024

Dispare taxa de înmatriculare? Comisia Europeană pregăteşte o unitară la nivel european

Must Read

Comisia Europeană le propune statelor membre UE să elimine taxele de înmatriculare şi să propună o taxă uniformă, integrată în taxele de drum, pentru toate vehiculele din Europa, potrivit automarket.ro.

Comisia Europeană a anunţat o rezoluţie prin care invită statele membre ale Uniunii Europene să elimine piedicile financiare care obstrucţionează transferul de vehicule de la o ţară la alta.

Primul pas în această direcţie ar fi o posibilă eliminare a taxelor de înmatriculare.

Potrivit comisiei europene, sistemul actual duce la taxarea dublă a unor contribuabili, deoarece un automobil ajunge să fie taxat atât la prima înmatriculare în ţara în care este achiziţionat de nou, cât şi atunci când este înmatriculat ca un automobil rulat în alt stat UE.

- Advertisement -

Cei de la Comisia Europeană s-au gândit la o soluţie care să nu mai îngrădească dreptul la circulaţie al mărfurilor, fără să aducă o gaură în bugetele statelor europene care aplicau o asemenea taxă.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x