Thursday, March 28, 2024

Dieta Disociată. Cum sa slabesti in 90 de zile

Must Read
Regimurile disociate au ca scop nu doar eliminarea kilogramelor în plus, ci şi schimbarea metabolismului astfel încât greutatea să rămână constantă. Nu slăbim doar din considerente estetice. Excesul de greutate creşte riscul apariţiei hipertensiunii, artitei, bolilor cardiace, diabetului, sau a afecţiunilor respiratorii.

DIETA DISOCIATĂ DE 90 DE ZILE

Disociat, în acest caz, nu înseamnă că te vei chinui cu acelaşi produs de dimineaţă până seara. Din contră, poţi mânca mai multe tipuri de alimente, însă fără să combini proteinele, fibrele şi carbohidraţii între ele.

Micul dejun (identic în cele 90 de zile) – câteva fructe; pere, mere, banane, citrice, struguri etc.

Prima zi – PROTEINE

- Advertisement -

Prânz: 200 de grame de carne fiartă sau friptă, o felie de pâine integrală şi o salată verde (fără ulei). După masă se beau 250 ml de supă caldă (doar lichidul fără paste, găluşte sau tăiţei). În loc de carne, se pot consuma trei ouă fierte sau, la alegere, lapte, iaurt ori brânză. Cina este asemănătoare cu prânzul, dar fără supă.

Ziua a doua – FIBRE

Prânz: legume şi verdeţuri de orice fel (mazăre, fasole, morcovi, linte, roşii etc.), crude sau fierte. Pentru gust, se pot folosi diverse condimente precum piper, bulion, sare, însă fără ulei. O felie de pâine integrală, plus o salată verde.
Cina este identică cu prânzul, dar cantitatea trebuie redusă la jumătate.

Ziua a treia – CARBOHIDRAŢI

Prânz: paste făinoase fierte, preferabil integrale, cu sos de roşii şi/sau usturoi.
Cina: la fel ca prânzul.

Ziua a patra – FRUCTE

Prânz: amestec de fructe, în cantităţi nelimitate.
Cina: la fel.

Odată încheiate primele patru zile, se reia ciclul fără să fie schimbată ordinea. Nu doar silueta are de câştigat în urma acestui regim, ci şi tenul tău, datorită consumului de fructe şi legume bogate în vitamine şi minerale.

Alimentele care au un efect deosebit în procesul de slăbire sunt: roşiile, ardeiul gras, spanacul, broccoli, ştevia, pătrunjelul, urzicile, cerealele integrale, migdalele, alunele, lămâile şi vinul natural.

În timpul curei, cafeaua şi ceaiul fără zahăr sunt permise în cantităţi nelimitate. La sfârşitul celor 90 de zile se poate mânca normal, cu menţiunea ca micul dejun să fie compus în continuare din fructe, încă 90 de zile.

Sfatul specialistului:
“Regimurile şi metodele de slăbire rapidă şi fără efort sunt nocive pentru organism. O scădere bruscă a greutăţii este urmată de reacţii negative din partea organismului. Şi asta pentru că aceste diete pe termen scurt se bazează pe deshidratarea organismului, prin urmare ceea ce se pierde este apă, şi nu grăsime. În puţin timp, kilogramele vor fi puse înapoi. O cură de slăbire trebuie să fie un plan de lungă durată, supravegheat în permanenţă de un specialist”, a explicat Laura Ştefan,specialist nutriţie, Dreamline Beauty Center.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x