Thursday, March 28, 2024

Picaturile de slabit sau cum sa te ingrasi cand vrei sa slabesti

Must Read
O piaţă uriaşă de consumatori-circa 4 milioane de persoane suferă de obezitate- care îşi doresc o schimbare şi care surfează forumurile de pe Internet pentru a afla care sunt cele mai eficiente produse. Picaturi, shak-uri, pastile, orice numai sa dea rezultate imediat. Multi dintre acestia aleg sa cumpere de pe Internet iar dorinta de a avea rezultate rapide ii face sa uite de precautii.

pipeta-sxc_article-main-image

Pe alocuri, pe aceste forumuri, poţi găsi adevărate poveşti de groază, despre depresii grave, despre boală, despre revenirea la greutatea iniţială, ba chiar dublarea şi triplarea numărului de kilograme pierdute iniţial. De la entuziasmul generat de gasirea „solutiei problemei” pana la dezamagirea ca aceasta nu era ceea ce promitea, este foarte putin. Cam 10 zile, 2 saptamani, rareori o luna.

Specialistii sunt de parere ca lipsa simtului civil sta la baza cresterii alarmante a vanzarilor de astfel de produse. De ce? Pentru ca persoana care inghite astfel de picaturi va considera ca ea a fost vinovata pentru „esec”: „poate nu le-am luat bine,poate am gresti eu pe undeva, etc”. Jurnalistii incomemagazine.ro au analizat, impreuna cu reputati specialisti, picaturile SLIM COMPLEX, iar rezultatul a fost ca acestea „nu fac ceea ce promit in prospect”.

Marturie stau si reactiilor unora dintre cei care au incercat picaturile „minune” sunt cat se poate de categorici:

Mihaela: Si eu ca multe altele am probleme cu greutatea…Am incercat si eu prin regimuri, dar dupa ce nu am mai tinut m-am ingrasat dar cu toate astea am slabit cat timp am tinut. M-am lasat si eu incantata si am spus ce rost are sa tin regim cand sunt atatea “produse minue”pe net si pot slabi fara efort…este o mare prostie!Eu mi-am comandat acele picaturi slim complex si nu am slabit deloc ba din contra dupa ce nu le-am luat m-am mai ingrasat, putin, cam 3 kg, dar conteaza si am mai si facut sport (ma duceam la sala zilnic) si in afara de asta cat timp am luat acele picaturi am avut dureri groaznice de stomac!Deci va dau un sfat sincer si din inima NU MAI CREDETI IN TOATE ACESTE VRAJELI, nu vom slabi doar luand niste picaturi sau pastile si chiar daca slabim bine nu ne va fi dupa si cu siguranta ne vom ingrasa.

- Advertisement -

Viorica: Nu nu cumva sa cumparati aceste picaturi SLIM COMPLEX, mare teapa va luati . Eu una mi-am luat deoarece dupa administrarea acestor picaturi ,,magice” nu am slabit nici macar un gram .

Catalina: O mare prostie, nu slabesti deloc, iti dau pofta de mancare…asa ca, nu cumparati

Ioan: TEAPA,TEAPA,TEAPA….singurele cuvinte care caracterizeaza corect picaturile astea….cred ca e putin ceai verde (ca ar avea ceva gust de astfel de ceai)…pe care il cumperi la un pret de vreo 200-300 ori mai mare..asa ca lasati ceaiul asta sa il bea fraierii care il vand. Am incercat si eu vreo 15 zile, dar in loc sa pierd, m-am “imbogatit” cu vreo 3 kg, desi in acea perioada mi-am impus si multe restrictii alimentare.

Ce spun specialistii

Deşi studiile, dar mai ales prospectele arată că ingredientele pot avea un mic efect de slăbire, profesorului David Haslam, preşedinte al Forumului Naţional de Obezitate din Marea Britanie în cele mai multe cazuri nu există nicio dovadă că produsul aflat în capsulele respective duce la orice pierdere în greutate.

La randul lor, unii specialisti romani au o opinie transanta cand vine de produsele de slabit si punctual de picaturile SLIM COMPLEX: „Este cazul tipic de impostura in prospect : suplimentele care conţin extract de ceai verde, de piper negru, capsaicina (din ardei iute), mate, guarana, cresc metabolismul prin ridicarea căldurii corpului (un proces numit termogeneză). Pot însă provoca efecte secundare similare cofeinei, cum ar fi dureri de cap, tahicardie şi probleme cu somnul”

Dr Gheorghe Murgulet a analizat componentele suplimentului alimentar in cauza iar concluzia a fost cat se poate de ferma: „Consideram ca produsul Slim Complex, picaturi orale care contine ceai verde (Camelia sinensis), frasin (Frasinus excelsior), papadie (taraxacum officinale), cretusca (Spirea ulmaria) nu poate fi eficace din punct de vedere terapeutic in indicatiile mentionate pe eticheta acestuia”. Mai mult, dr Murgulet spune ca doua dintre componentele suplimentului alimentar in cauza (frasin si papadie) in cazul utilizarii ca medicamente din plante prezinta actiune diuretica, conform monografiilor publicate.

La randul sau, Lygia Alexandrescu, lector universitar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi consultant nutriţie spune ca fiecare roman care apeleaza la un astfel de produs trebuie sa constientizele, mai intai, ca nu va castiga lupta cu kilogramele fara a lua alte masuri legate de alimentatie si stil de viata. Conteaza insa si ce cumperi si mai ales de unde cumperi: „Daca este sa facem o clasificare, da, suplimentele alimentare pentru slabit care se vand pe internet sunt mult mai periculoase decat cele care se vand in farmacii sau magazine naturiste. Dincolo de asta insa, exista o problema de legislatie: la noi toate aceste produse sunt la liber, in timp ce in multe tari aproape toate se elibereaza pe reteta. La noi, opozitia pentru transparenta este mare pentru ca acest domeniu este unul cu un potential imens, dat fiind trendul spre obozitare. In cazul analizat, produsul Slim Complex, cei care s-au simtit inselati au o singura parghie: sa-si ia banii inapoi. Un supliment alimentar este retras de la comercializare doar daca face rau. Daca nu face ceea ce promite, legea nu prevede o astfel de sanctiune. In acest caz, pacalitul trebuie sa mearga la distribuitor si sa ceara banii inapoi sau sa mearga la Protectia Consumatorului. Alte parghii nu exista”

Poate ca ar exista alte parghii, daca legea le-ar include. Maine, pe incomemagazine.ro puteti citi ce spun autoritatile si mai ales ce sanctiuni pot acorda in cazul produselor ineficiente sau care ne afecteaza sanatatea

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x