Thursday, March 28, 2024

5 remedii pentru a pierde in greutate acasa

Must Read
Nu poti pierde in greutate acasa; singura modalite prin care poti slabi este sa mergi la sala de 3, 4 ori pe saptamana”. Asta este ce cred multi si desi este una dintre metodele eficiente pentru a avea rezultate rapide, sunt si alte metode sau remedii pentru a pierde in greutate acasa. In acest articol vom discuta 5 remedii pentru acasa care sunt simple si usor de introdus in viata ta de zi cu zi.
1. Protejeaza-te de dulapurile din bucatarie
Daca nu poti gasi nici o gustare (ciocolata, cipsuri, dulciuri) in dulapurile din bucatarie atunci nu le vei manca! Aceasta este o tehnica simpla care functioneaza grozav. I-ati masuri preventive si goleste-ti dulapurile; indeparteaza toate dulciurile, ciocolata si alte gustari care sunt “rele” pentru dieta ta. In schimb adauga mai multe fructe pe masa din bucatarie, popcorn nesarat, nuci, ceai verde si alte gustari care sunt prietenoase din punct de vedere caloric. Fereste-te de aceste alimente si acorda o preferinta alemintelor care iti maresc metabolismul.

2. Obtine uneltele necesare
Avand uneletele potrivite atunci cand ai nevoie de ele este foarte important. Vorbim aici de unelete pentru bucatarie care te vor ajuta sa prepari mancarea intr-o maniera mai sanatoasa si prietenoasa din punct de vedere al dietei. De exemplu:
Cantar de bucatarie: Daca urmezi orice dieta sau reteta atunci va trebui sa masori ingredientele si portiile de alimente.
O colectie de retete sanatoase: Internetul are o abundenta de retete pentru slabit dar de obicei nu le gasesti atunci cand esti pregatita sa gatesti. Deci, pregateste-te in avans si poti sa iti faci un semn de carte sau sa iti printezi retelete favorite, sa iti pregatesti lista de cumparaturi si aisigurate ca ai totul la loc inainte sa incepi.
Ulei de masline:Uleim uleiul de masline de cand este sanatos (iti poate scade nivelul de colesterol) si are mai putina grasime decat celelalte alternative (unt, ulei din cereal etc.).
Aparat de gatiti cu aburi: Este optional dar foarte de folos cand ai unul acasa. Acest aparat iti va prepara legumele si alte alimente economisind multe calorii.
Ai mai putea avea nevoie de un storcator de fructe (pentru a-ti pregati bauturile nutritionale) si un ulcior pentru separarea grasimii (pentru a indeparta grasimea din supe si stocuri)
3. Nu manca in fata televizorului
Mancatul in fata televizorului este un obicei prost. Singurul loc de mancat este la masa din bucataire si dupa ce ai terminat de mancat incearca sa nu iei gustari in timp ce te uiti la televizor. Gustarile implica de obocei articole alimentare care sunt bogate in calorii si grasimi deci este mai bine sa le eviti de tot.
4. Antrenamentul acasa
Pe cand alte remedii pentru acasa sunt facute pentru a preveni aportul de greutate, singura metoda pentru a pierde in greutate acasa este cu ajutorul exercitiilor. Exercitiile de acasa nu trebuie sa fie intense dar trebuie sa fie regulate. Facand cateva exercitii din cand in cand nu iti va face nici un bine deloc, dar execitiile regulate (cel putin de 2 – 3 ori pe saptamana) pot genera rezultate. Sunt multe modalitati prin care te poti antrenana acasa, poti sa iti cumperi un DVD cu fitness si sa il urmaresti pe instructor (Pilates este un exemplu bun) sau iti poti crea propriul program de antrenament. Cel mai important lucru de retinut este ca programul trebuie sa fie intens si sa iti mareasca bataile inimii altfel doar pierzi vremea.
In e-cartea Antrenamnet si Nutritie am inclus mai multe tipuri de antrenament si idei folositoare pentru a scapa de kilogramele in plus.
De asemenea nu subestima eficienta treburilor casnice pentru a pierde in greutate. Curatatul gemurilor de exmplu este un exercitiu bun care iti mentine casa curata dar care actineaza si ca un bun exercitiu pentru arderea grasimilor. Facand treaba in gradina, curatatul covoarelor, spalatul masinii sunt alte exemple de activitati pe care le poti face acasa.
5. Ia-o in serios
Daca ai luat acesta decizie de a pierde in greutate acasa atunci trebuie sa o iei in serios. Fiind acasa este mai usor sa rupi programul si sa sari peste antrenamente. Este mai probabil sa alegi comfortul canapelei decat efortul de a te antrena asa ca trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci si sa iei cateva decizii serioase. Trebuie sa iti stabilesti un program si sa il urmaresti “religios”, treuie sa iti pregatesti planul de dieta si sa te tii de el cu orice pret. Daca nu ai disciplina atunci este mai mult ca sigur ca nu vei slabi acasa si nici unul din aceste remedii nu va functiona. Pe de alta parte daca esti pregatit sa faci sacrificii si daca ai dorinta de a-ti intalni telul in slabire atunci o poti face din confortul casei tale. Este alegerea ta.
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x