Friday, March 29, 2024

Beneficile slabitului asupra sanatatii

Must Read
De ce sa slabesti? Pentru multi slabitul este doar estetic. Totusi ce se raporteaza in media sunt problemele de sanatate asociate cu fiind supraponderal sau obez. Poate este evident de ce trebuie sa slabim dar multi oameni inca nu realizeaza ca fiind obez este nesanatos in multe feluri. Acest articol explica principalele probleme de sanatate asociate unui corpo supraponderal si cum slabitul iti inbunatateste sanatatea.

Pe cand avansari se fac in toate ariile medicinei ne confruntam cu o criza a sanatatii tot mai mare. Ultimele rezultatete sugereaza ca 1 din 4 adulti sunt obezi si se prezice ca pana in 2030 jumate din toti adultii vor fi obezi. Cresterea numarului de cauze cu diabet, boli de inima, cancer, accidente vasculare cerebrale si alte probleme va costa SUA in jur de 48 – 66 miliarde dolari pe an.

Deci nu este nici o surpriza ca guvernele sunt inclinate sa abordeze problema obezitatii. Totusi nu ar trebui sa astepti ca guvenul sa intervina pentru ca obezitatea iti va afecta viata foarte curand.

Fiind supraponderal reduce calitatea vietii

In 2004 fiind supraponderal si inactiv fizic a fost clasificat pe locul 3 ca factor de deces care duce la o reducere a calitatii vietii si duce la o boala globala. Sa fii supraponderal contribuie la 7.14 milioane de decese in fiecare an si in medie oamenii supraponderali traiesc 4.4 ani mai putin si au o calitate a vietii scazuta din cauza mobilitatii reduse si sanatate proasta in acest timp.

Boli de inima

Cea mai mare cauza a mortii in occident sunt bolile de inima si una din cauzele majore ale acestor boli este o combinatie de dieta proasta si lipsa exercitiilor. Peste timp o dieta bogata in grasimi saturate dauneaza arterelor care duc la boli de inima. De asemena dietele bogate in sare contribuie la crestrea rsicului din cauza hipertensinuii arteriale.
Bolile de inima sunt o problema mare pentru ca multi alti factori cresc rsicul cum ar fi fumatul, bautul si stresul. Multa munca sa facut in ultimii decenii sa imbunatateasca coinstiinta asupra risurilor acestor activitati.

- Advertisement -

Diabet de tip 2

Diabetul de tip 2 este boala cu cresterea cea mai mare in occident. 65 % din oameni care au diabet de tip 2 vor avea si boli fatale de inima. Femeile se pare ca isi pierd toata abilitatea sa comabta bolile de inima dupa ce au dezvoltat diabet de tip 2. Studiile au arata ca femeile obeze sunt de 90 de ori mai predispuse sa faca diabet de tip 2 decat femeile cu o greutate sanatoasa.
Pe langa riscul crescut de boli de inima esti de 20 de ori mai predispus sa iti pierzi vederea, risc crescut de sufocare, risc crescut pentru boli de rinichi.

Cancer

Este invata ca multe forme de cancer sunt cauzate de o combinatie de dieta proasta, obezitate si lipsa de exercitii. Intr-o cercetare facuta de Profesorul Roslie David in 2010 a aflat ca erau foarte putine cazuri de cancer in mumiile ramase din Egipt chiar daca egiptenii antici traiau in medie mai mult. Cancluzia este ca multe forme de cancer sunt declansate de dieta si greutate.

Mintea si corpul afectate de problemele de greutate

Sa fii suraponderal sau obez are implicatii mai mult decat fizice. Exsta acum evident clara ca fiind suprponderal cauzeaza multe probleme de sanatate cum ar fi diabet si probleme cardiovasculare dar si probleme de santate mintala.
De fapt putini oamani iau in considerare problemle mintle asociate cu problemele de greutae. Multi oamani devin depresivi iar stima de sine se duce tot in jos dupa ce iau in greutate. Aceasta depresie poate foarte usor sa ii duca tot in jos unde vor fi intr-un cerc vicios – suprponderali pentru ca sunt depresivi cu viata lor si depresivi pentru ca sunt prea suprponderali sa faca ceva.
Desi multi nu vorbesc despre aceste probleme se stie ca depresia este comuna printre oamenii care au suferit de probleme de greutate pentru multi ani.
Lista poate continua dar sper ca ai prins idea. O simpla schimbare a stilului de viata si scapi de toate aceste probleme. “Preferi sa fii in situatia actuala decat sa platesti pretul de a te schimba”. Preferi sa fii in aceasta situatie cu kilograme in plus riscuri la boli de care nu poti scapa sa ai o viata depresiva? Nu cred ca vrei aceste lucruri dar nici nu vrei cu adevarat sa slabesti pentru ca daca ai vrea ai plati pretul de a te schimba si ai trece chiar acum la actiune. Ce pret ai de platit? Daca stai bine sa te gandesti este unul foarte mic in comparatie cu beneficiile pe care le primesti. Intreaba-te daca merita sa ramai in acesta situatie. Cum te vezi peste 5 ani daca continui tot asa? Iti place ce vezi? Daca nu, incepe cu pasi marunti dar siguri si implementeaza un plan de dieta un plan de exerciiti in viata ta si vei vedea altfel lucrurile si viata.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x