Friday, March 29, 2024

Cea mai buna dieta de slabit

Must Read
Stii cum se spune daca as avea 1 leu de fiecare daca cand cineva m-a intrebat “Care este cea mai buna dieta de slabit?” as fi fost bogata. Pai ce anume face o dieta “cea mai buna dieta” pentru slabit? As spune ca fiecare dintre noi ar avea propriul raspuns. Cateva din elementele pe care le caut la o dieta sunt:

  1. Rezultate bune de slabit ar fi unul din elemente. Slabitul este telul deci are sens.
  2. Rezultatele si riscurile pentru sanatate as spune ca este urmatorul element, dupa toate acestea nu vrei sa aplici risc care nu este necesar asupra corpului tau.
  3. Prietenoasa pentru utilizator, cu alte cuvinte cat este de usor sa il urmezi
  4. Durabilitatea slabitului.

Deci sa vedem ce gasim in lumea slabitului. In acest meniu de dieta, azi vei gasi:
Diete in stil Mediteranean – o combinatie de rezultate de slabit bune si sanatoase
Diete cu continut ridicat de proteine – Ca si popularele diete comerciale
Diete sanatoase – Concentrate pe sanatate
1.Dieta care ti se potriveste
Voi exclude de la inceput acele dieta rapide si radicale care pot avea riscuri mari pentru sanatate. Ce ramane este acea dieta care ai incercat-o si testat-o si merge pentru tine. Acest lucru este pe cat se poate de general dar acea dieta este ceea ce functioneaza pentru tine.
Da exista acest lucru ca nutritia oprima si ne vom uitat la cateva dieta care ofera acest lucru. Daca incerci sa faci ceva ce nu prea iti place vei renunta repede si poate vei ajunge sa urasti acel lucru. Pe langa acestea, nu toti slabesc in acelasi fel sau la fel de repede. Alege o dieta care este facuta pe nevoile si preferintele tale, sa fie sanatoasa si care iti va aduce rezultate de slabit bune.
2. Dieta Mediteraneana
Pentru a fi clar “Stilul Mediteraneean” nu este o dieta. Dieta Mediteraneana deriva din tarile care sunt situate langa marea Mediterana (aproximativ 18 tari). Fiecare tara are proprile obiceiuri de dieta, practici de gatit etc. Deci mai degraba vorbim despre modele dietetice decat despre o singura dieta.
Modelele dietetice Mediteraneene au fost subiectul multor cercetari stintifice de-a lungul anilor si se crede ca reduc riscul apartiei anumitor boli si produc rezultate bune pentru sanatate. Pe langa acestea studiile sugereaza ca promozeaza slabitul.
Un exemplu de dieta mediteraneana:
Dieta Cretana
Vine de pe insula Creta din Grecia. Desi nu este o dieta de slabit si nu este conceputa de un autor de slabit sau nutritionist a fost sugerata de studii ca este cireasa de pe tort din randul dietelor Mediteraneene. Nu trebuie sa te muti in Creta sa urmezi aceasta dieta (desi poate suna ca o idee buna) pentru ca sunt o multime de cartii de gatit si informatii de unde poti lua mai multe detalii. O parte principala din dieta o reprezinta consumul moderat de alcool.
3. Dieta cu continut ridicat de proteine
Stilul de dieta cu “continut mic de carbohidrati” nu este ceva nou, totusi doar in ultimii ani a devenit populara. Tot mai multe studii arata ca dietele boate in proteine si cu putini carbohidrati tind sa fie eficinete in controlul zaharului din sange si scade riscul aparitiei unor probleme de sanatate. Dietele bogate in proteine nu scapa de critici si oamenii de stiinta continua cu recomandarile pentru a consuma mai multe proteine.
De ce? Consumul mare de protine a fost asociat cu cresterea colesterolului si cresterea tensiunii.
Studiile au sugerat ca, daca consumul mare de proteine face parte dintr-o dieta sanatoasa si stil de viata mai sanatos (ex. completate cu consumul amplu de fructe si legume si un stil de viata activ) are defapt efecte benefice asupra sanatatii.
Pe langa acestea se crede ca, consumul mare de proteine poate solicita destul de mult rinichii. Totusi, cercetarile indica faptul ca, cantitatile mari de proteine nu trebuie sa duca la probleme de rinichi numai daca déeja sunt probleme cu rinichii.
Fa-ti singur dieta
Aceasta este dieta care o urmezi acasa. Daca urmatul unui program mai rigid nu este pentru tine atunci iti faci tu singur unul. Principiul de baza al oricarei diete cu continut ridicat de protine este sa consumi multe protine, consum moderat de carbohidrati si o cantitate moderata de grasimi. Pe langa acestea aduga si multe legume si fructe.
Poti lua o carte de bucate care iti ofera retele sanatoase si bogate in proteine si le poti face acasa. Trebuie sa fii cu ochii pe calorii iar acest lucuru trebuie sa faca parte din dieta daca vrei sa slabesti. Poti tine un jurnal acasa.
4. Diete sanatoase
Acestea sunt dietele care se concetreaza in mare parte pe sanatate si apoi pe slabit. Nu putem spune acum ca alte diete nu au un beneficiu in sanatate, ci mai degraba spunem ca anumite diete au fost concepute pentru a rezolva unele probleme de sanatate. Oricum daca ai o problema de sanatate atunci cel mai bine este sa vizitezi doctorul si sa ii urmezi sfatul.
Dieta sanatoasa si echilibrata
Este apropiata cu dieta ce o faci singu. Doar optezi pentru un regim alimentar echilibrat si sanatos. Poti incerca aceasta dieta acasa si poate fi o optiune mai ieftina. Nu as recomnada-o pentru cei care nu stiu de unde sa inceapa desi sunt o multime de informatii peste tot. Pe langa dieta adauga si exercitii sau orice alta activitate fizica si poti avea rezultate excelete in sanatate si greutate.
Pentru ca o dieta sa fie buna trebuie sa o urmezi in totalitate si sa fie pe masura circumstantelor personale.
Studiile care au comparat dietele comerciale intre ele nu au gasit mari diferente de rezultate. Desi unele diete pot fie cu o calitate alimentara mai buna, pana la urma tine de ceea ce merge pentru fiecare in parte.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x