Thursday, March 28, 2024

Plan de exercitii de 7 zile pentru fitness si slabire

Must Read
Ok, daca vrei sa slabesti rapid, si ai doar 7 zile la dispozitie, atunci ai cateva optiuni pe care le vom discuta mai jos.
Mai intai iti voi da un plan simplu de dieta pentru fiecare zi usor de urmat iar apoi vei gasi un program saptamanal de antrenament de fitness si forta pe care il poti urma.
Un plan de slabit care te ajuta sa pierzi 1 kg pe saptamana este in general sigur si de incredere. Dar daca ai doar o saptamana pentru a scapa de grasime, care este cea mai buna cale? Aici sunt careva sfaturi care te vor ajuta sa fii mai in forma si ca pierzi ceva grasime in 7 zile. Daca vrei sa faci o schimbare intr-o saptamana atunci trebuie sa fi pregatit sa te antrenezi din greu si sa urmezi dieta. In realitate trebuie sa integrezi acest antrenament in noul tau stil de viata.

Plan de reducere a grasimi
Pentru a pierde grasime pe cat de rapid si sigur posibil trebuie sa consumi o dieta usoara si sa faci exercitii. Esecul in a urma acest plan rezulta in esecul de a pierde in greutate. Iti va fi foame iar muschii te vor durea – nu astepta rezultate rapide fara durere!
Daca este executat corect acest plan va incepe sa canstruiasca masa musculara in timp ce arzi si grasimea. Nu te astepta sa slabesti extrem de rapid. Probabil vei castiga muschi si vei pierde grasime, deci greutatea neta va fi 0 pe termen scurt. Dar vei fi in forma mai buna, si intr-o pozitie mai buna pentru a continua sa slabesti intr-o maniera sanatoasa si durabila.
Plan de fitness de 7 zile
Daca nu ai mai facut exercitii de mult timp atunci iti va fi dificil, dar trebuie sa il faci daca vrei sa arzi grasimi in doar 7 zile. Intotdeauna intinde-te dupa accea.
Tinie minte nu faci exercitii doar pentru a scapa de grasime. Faci exerctii sa iti maresti deficitul zilnic de calorii si sa iti maresti metabolismul.
Luni
Cardio Usor: Dimineata fa o sesiune de cardio usor timp de 30-45 min pentru a creste metabolismul. Poti alerga, inota sau o plimbare.
Antrenament cu greutati: Genoflexiuni, flotari, ridicarea gambei, shoulder press. 3 seturi de cate 8 pentru fiecare exercitiu. Mareste greutatea daca este prea usor sau micsoreaz-o daca nu resusesti sa faci 8 repetari
Dieta: La mic dejun poate fi paine integrala toast cu oua. La pranz este supa (fara paine). Cina o salata cu proteine (ou, pui sau peste).
Marti
Ziua pentru antrenament pe intervale: 20 minute antrenament pe interval intens. 30 secude sprint urmat de 90 secunde recuperare. 10 intervale de 2 minute cu 10 sprinturi. Poti face acest lucur cu orice exercitu – alergat, inot, ciclism etc. Munceste cat de tare poti.
Dieta: La fel ca si luni.
Miercuri
O zi mai lunga de cardio: Astazi trebuie sa faci o sesiune mai lunga de cardio. Poate fi alergat, mers pe bicicleta, canotaj etc. Totusi trebuie sa te antrenezi timp de 60 de minute azi.
Dieta: Astazi trebuie sa iti limitezi caloriile pe cat posibil, dar consuma carbohidrati cu 1 ora inainte de exercitii si apoi dupa ce ai terminat. Trebuie sa fie ca o gustare mica cum ar fi 1 banana, 1 felie de paine neagra sau cateva portocale.
Joi
Sesiune Cardio : O sesinue de cardio dimineata in jur de 30 de minute. Exerctiu constant pentru a pune corpul in miscare si pentru arderea grasimi.
Antrenement cu greutati: Deadlifts, Pull Ups, Curls. 3 seturi de cate 8 din fiecare exercitiu.
Dieta: Multe proteine pentru a ajuta la recuperarea muschilor si mai putini carbohidrati, deci manaca doar oua pentru mic dejun, apoi o salata mica cu mult pui, carne de porc, de vita sau peste pentru prnaz. Toate portiile trebuie sa fie mici.
Vineri
Cardio: Cardio constant cu 2 sprinturi la sfarsit. Deci cel putin 30 de minute de alergat cu 1 minut de sprint (sprint lung, cam 400m) apoi recuperare de 3-5 minute, apoi inca un sprint inainte de recuperarea finala. In total trebuie sa te antrenazi in jur de 40-45 minute. Intinde-te dupa ce ai terminat.
Dieta: La fel ca si miercuri – mai putine calorii pentru a ajuta la reducerea grasimii.
Sambata
Core Training: Yoga, stretching dinamic, abdomene. Executa abdomene pana nu mai poti tinteste sa faci 100. Tinteste sa lucrezi macar 45 de minute. Alterneaza intre exercitii pentru partea de sus a corpului si partea de jos a corpului. Daca esti in dubii alearga pe loc pana te decizi ce sa faci mai departe. Acest lucru te ajuta sa preiei controlul asupra sesiunii de fitness.
Dieta: Ca si luni.
Duminica
Zi de activitate: Duminica este o zi buna pentru a intra in activitate cu prietenii si familia, deci o plimbare lunga sau o excursie in parc sunt alegeri bune.
Dieta: Mentine mesele mici si usare, bogate in proteine. Daca ai mancare prajita atunci cu carne de vita, broccoli si morcov, nimic mai mult – si sa fie o prtie mica!
In mod evident nu trebuie sa te antrenezi in ordinea asta exacta, este doar sa iti prezint un ghid. Concetreazate mai multe pe antrenament cu greutati, antrenamenet de circuit sau yoga. Dar acesta este nivelul optim de activitate si tip de antrenament saptamanal pe care trebuie sa il faci pentru a incepe sa intri in forma si sa slabesti.
Chiar ajuta foarte mult daca te antrenezi pentru 45 de minute in fiecare zi. In mod ideal in unele zile ar trebui mai mult. Nu lasa pe nimeni (decat doctorul) sa iti spuna ca este prea mult exercitu, nu este. Corpul uman este conceput sa se miste, muschii trebuie sa lucreze pentru a fi sanatosi.
- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x