Thursday, March 28, 2024

Strategie de slabire in 3 faze

Must Read
De ce crezi ca majoritatea renunta cand vine vorba de slabit? Toti vrem rezultate rapide fie ca este vorba de kilograme in plus sau orice alt domeniu din viata ta. Majoritatea incep un program de slabit si daca nu vad rezultate rapide incep sa se planga din diferite motive si pana la urma renunta.

Pentru ca un program de slabit sa fie eficient trebuie sa iti ofere rezultate rapide iar rezultatele sa fie de durata. Daca vezi rezultate rapide oricat de mici ar fi ele imediat ti se schimba fata si incepi sa fii entuziasmat si vrei sa mergi mai departe cu programul. Acesta este motivul pentru care am pus la punct o strategie in 3 faze.

Faza 1 – Detoxifierea carbohidratilor
Faza 2 – Slabire
Faza 3 – Mentinerea greutatii
Doar atunci poti avea rezultate rapide si de durata cand adopti o astfel de strategie.
Sa mananci pentru slabire este diferita fata de mancatul pentru mentinerea grerutatii. Acest lucru majoritatea nu il inteleg. Este la mintea cocosului ca este mai greu sa slabesti decat sa te mentii.
Faza 1 – Detoxifierea carbohidratiilor
Sa ne uitam putin la faza 1. Detoxifierea carbohidratilor este un impuls de 3 zile cu care incepi programul. Dupa cum spune si numele asta insemna fara carbohidrati in primele 3 zile dar cu multe proteine. TInem minte vei manca 6 mese pe zi (3 mese principale si 3 gustari). Sunt 7 motive pentru care avem aceasta faza.
1 Golirea carbohidratilor
Poate tii minte cand am vorbit despre rezervorul de carbohidrati. Daca nu golim acest rezervor nu putem arde grasimea depozitata pe post de combustibil.
2 Slabire rapida
Uite un fapt pe care poate nu il stii. La fiecare 1 gram de carbohidratii corpul retine 2.7 grame de apa. Deci in aceasta perioada vei slabi rapid. Este un lucru bun cand slabesti rapid, chiar daca majoritatea sunt fluide in primele 3 zile, este foarte motivational si te incurajeaza sa mergi inainte.
3 La revedere pofte
Aceasta faza dupa cum spune si numele elimina pofta dupa zahar. Aceste pofte sunt cauzate de zahar, deci cand indepartam zaharul pentru 72 de ore din dieta ta, nu vei mai simtii nevoia pentru dulciuri. Poate suna prea bun sa fie adevarat dar vei vedea pe pielea ta.
4 Echilibreaza insulina
Pentru ca nu sunt valori ridicate ale zaharului nu este nici un raspuns al insulinei. Acest lucru pune in miscarea eliberarea hormonului glucagon pentru a putea incepe sa arzi grasimi.
5 Stare de spirit ridicata
In continuare acest lucru se datoreaza nivelului ridicat si apoi scazut de zaharuri care sunt resonsabile pentru strea ta. Pentru ca am echilibrat nivelul zaharului te vei simtii mai bine in general.
6 Mai multa energie
Acest lucru se datoreaza faptului ca, corpul incepe sa arda grasimea pe post de combustibil. Atunci cand folosim grasimea pe post de enrgie nu mai depindem de carbohidrati pentru a ne da energie.
7 Niciodata infometat
Este unul din elementele cheie ale programului. Protinele sunt satioase.
Faza 2 – Slabire
In timpul aceste faze vei urma un plan de mancare cu calorii putine, putini carbohidrati, putine grasimi si protine moderate. In aceasta faza poti adauga putin carbohidrati precum fructele si painea toast doar la un micul dejun format din proteine. Niciodata sa nu mananci o masa formata doar din carbohidrati.
Pe langa detoxifierea carbohidratilor si slabire este critic sa ai si o faza de mnetinere a greutatii. Acolo iti vei petrece majoritatea timpului.
Faza 3 – Mentinerea greutatii
Dupa ce ai ajuns la telul dorit poti sa reintroduci carbohidratii pe baza de amidon la pranz daca vrei.
Micul dejun 1 – 1.5 potrii de proteine + 2 portii fructe sau carbohidrati
Gustare 1 portie protine
Pranz la fel ca si micul dejun
Gustare 1 portie proteine
Cina 1 – 1.5 portii de proteine
Gustare 1 porite proteine
Niciodata sa nu mananci fructe sau carbohidrati cu amidon dupa pranz. Poti avea cate legume vrei la pranz si cina.
Sper ca poti sa iti faci o imagine de ansamblu mai buna cu tot ce am vorbit pana acum. Iti urez mult succes.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x