Thursday, March 28, 2024

Cum scapi de matreata

Must Read
744

Multora dintre noi ni s-a intamplat ca la un moment dat sa ne simtim jenate pentru ca pe hainele noastre inchise la culoare se observa matreata. Aceasta afectiune este des intalnita in randul populatiei de diverse varste si rase. Ea este provocata de inmultirea rapida a ciupercii Pitirosporum foliculitis, care face parte din flora obisnuita a corpului uman. Daca vrei sa afli cum scapi de matreata, urmeaza cu incredere sfaturile urmatoare, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Din ce cauza apare matreata?

– mancarimi si iritatii ale pielii capuluiCauzele aparitiei matretii sunt diverse, incepand cu cele hormonale sau dermatologice, cum ar fi dermatita seboreica si terminand cu utilizarea unor produse nepotrivite, care provoaca dezechilibrul pH-ului scalpului. Indiferent de motivul pentru care aceasta afectiune se instaleaza, simptomele sunt intotdeauna aceleasi:

– o cantitate crescuta de sebum
– o exfoliere accentuata a scalpului.

Intr-o astfel de situatie cu siguranta te-ai intrebat cum scapi de matreata. Metodele pe care le poti incerca sunt numeroase, insa este important sa o gasesti pe cea potrivita pentru tine.

- Advertisement -

Prin ce metode poti scapa de matreata?

In primul rand, poti incepe prin a folosi un sampon special pentru tipul tau de par. Daca vei intreba un farmacist cum scapi de matreata, acesta iti va recomanda cu siguranta un sampon pe baza de gudron sau de ketoconazol. Produsele de acest tip sunt recunoscute ca avand proprietati antifungice, dar nu trebuie folosite pe termen lung, pentru ca duc la deshidratarea parului.

Un alt sfat de care trebuie sa tii cont este cel referitor la clatirea parului cu apa calduta dupa samponare. Evita apa fierbinte, care agreseaza termic scapul.

Cand cura cu produse clasice antimatreata s-a incheiat, este indicat sa continui tratamentul cu diverse lotiuni, tincturi si ceaiuri, pe care le poti achizitiona de la farmaciile naturiste sau pe care le poti gasi in propria ta camara.

Iata care sunt metodele homemade care iti pot fi de folos in cautarea raspunsului la intrebarea “Cum scapi de matreata?”

Cum scapi de matreata prin exfoliere?

Una dintre metodele care da roade in cazul matretii este exfolierea scalpului cu ajutorul taratelor de grau. Poate ti se pare ciudat sa apelezi la un tip de scrub care, in alte situatii, este folosit pentru pielea fetei sau pentru restul corpului, insa, taratele vor inlesni curatarea eficienta a scalpului si, in plus, au proprietati antifungice si antiseboreice.

Este foarte simplu: o data pe saptamana, inainte de samponare, umezeste parul si aplica taratele de grau, masand usor. Apoi, spala parul cu produsele obisnuite. Alte retete antimatreata homemade implica folosirea tincturilor si a ceaiurilor din frunze de nuc, frunze de dud, radacina de lemn dulce, coada soricelului si traista ciobanului, arnica, urzica si scoarta de salcie. Toate acestea se gasesc deja preparate in magazinele cu specific naturist.

Cum scapi de matreata cu ajutorul ceaiurilor si al tincturilor?

In cazul celor dintai, se prepara o infuzie cu care se clateste parul dupa samponare. In ceea ce priveste tincturile, trebuie sa pregatesti o dilutie in proportie de 1 la 4 din substantele respective si apa, pe care o vei folosi tot la finalul procesului de spalare a parului. O alta solutie la fel de buna o reprezinta otetul de mere. Acesta trebuie sa fie, de asemenea, diluat in apa, insa el poate fi folosit atat inaintea aplicarii samponului, cat si dupa spalarea parului cu acesta.

Fie ca apelezi la o metoda clasica sau la una atipica, raspunsurile la intrebarea “Cum scapi de matreata?” sunt la fel de numeroase precum remediile existente. Daca nicio reteta nu-ti amelioreaza afectiunea pe termen lung, este indicat sa apelezi la sfatul unui medic de specialitate, pentru a descoperi atat cauza aparitiei matretii, cat si tratamentul potrivit.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x