Thursday, March 28, 2024

CUM SE POARTĂ ALBUL

Must Read
Cu toate că albul se poartă în fiecare vară, anume în sezonul acesta de modă ţinutele în alb au acaparat toate colecţiile marilor designeri. Prin contrast cu mulţimea de culori neon, fluorescente, suculente, care au inundat toate spectacolele de modă de la Milano, Londra şi Paris, unii creatori au ales să-şi croiască piesele vestimentare în tendinţa minimalistă şi în nuanţa cea mai inocentă şi pură dintre culori: albul…

Vrem să vă povestim astăzi despre felul în care se alege şi se poartă albul, pentru că doar aparent este cea mai simplă alegere vara – în realitate ţinutele în alb sunt unele dintre cele mai complicat de realizat, mai elegante, rafinate şi pline de personalitate. Haideţi să descoperim cum putem realiza şi purta o ţinută all white!

  1. Rochia albă este indubitabil cel mai important must have al acetesi veri. Putem să alegem fără nicio grijă o rochie albă pentru ţinutele de zi şi chiar de seară, nu doar la plajă sau în faţa altarului. O rochie albă aleasă cu mult bun gust poate deveni piesa de rezistenţă pentru o ţinută la serviciu, pentru un cocktail–party, plimbare, odihnă şi în vacanţă. Poate fi vorba despre un model cu dantelă neasemnuit de delicată şi frumoasă, lucrată în cele mai mici detalii în nuanţa de alb curat, cel cu care suntem obişnuţi în mod natural, lungă, sau o rochie–tunică pe care s-o purtăm cu o curea în talie în nuanţă aurie de exemplu, sau o rochie–cămaşă simplă, delicată, croială minimalistă.
  2. Următorul în listă ar fi un deux-pieces cu pantaloni, pe care la dorinţă puteţi să-i înlocuiţi cu o pereche de pantaloni scurţi ce va face ţinuta să pară mai puţin formală decât un costum clasic. De altminteri, costumul cu pantaloni scurţi este mult mai potrivit în medii în care nu se cere o respectare a dress-code-ului foarte strictă, iar cea mai bună alegere în acest caz ar fi o pereche de pantaloni cu manşete, cu croială lejeră pe lângă corp. Acest gen de compleu ne trezeşte inevitabil în minte asociaţii cu imaginea Marlenei Dietrich, iar acum şi cu cea a Angelinei Jolie şi Mila Kunis. Vara asta deux–pieces-ul în alb se poate purta şi în stilul a la garcon: pantofi tip derby şi cămaşă cu croială bărbătească, sau într-un mod foarte feminin – cu sandale albe ce descoperă delicat piciorul.
  3. În ceea ce priveşte accesoriile cele mai potrivite ţinutelor al white, putem alege încălţămintea albă (aşa cum s-au decis cei mai mulţi dintre designeri), sau puteţi opta să asortaţi un sacou alb sau o rochie cu piese în culori suculente, acide şi accesorii mari în stilul pop-art.
  4. Mare atenţie la felul în care alegeţi piesele albe din garderoba dumneavoastră, pentru că, oricât de ciudat ar părea, o nuanţă de alb aleasă în mod greşit poate să strice orice ţinută sau machiaj. Principala regulă pe care trebuie să o ţinem minte este că albul reflectă foarte mult, aşa că nuanţa aleasă nu trebuie să fie în contrast cu albul ochilor sau cu albul dinţilor – întrucât vrem să strălucim, nu să ni se evidenţieze vreun defect, oricât de mic. Pe de altă parte, albul pur se potriveşte mai ales persoanelor cu pielea de porţelan şi părul negru, sau tenul palid cu nuanţe de piersică, sau blond rece, ochii albaştri, verzi sau căprui deschis. Albul crem înfrumuseţează tenul măsliniu, sau gălbui în nuanţe calde, părul şaten închis sau deschis, blondul de culoarea spicului de grâu.
Cel mai important şi ultim truc: alegeţi piesele care vă plac din toată inima, cele de care pur şi simplu să vă îndrăgostiţi de la prima vedere, croielile care vi se potrivesc şi stilul care vă pune în valoare atât aspectul fizic, cât mai ales – personalitatea. Pentru că, fără doar şi poate, toate aceste elemente îmbinate cât mai reuşit ne fac să ne simţim mereu atragatoare, frumoase, încrezătoare! Multă inspiraţie în alb să aveţi!
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x