Friday, March 29, 2024

Dieta Dukan – Sfaturi & Resurse

Must Read
Regimul Dukan este un plan de slabire global care abordeaza nu doar pierderea de greutate ci si mentinerea greutatii pentru tot restul vietii. In regimul sau doctorul Dukan nu ofera „sfaturi” ci instructii esentiale, clare si fara loc de interpretare, pe care trebuie sa le acceptati in totalitate sau deloc, ca un intreg indivizibil. Astfel, primul si singurul meu sfat pentru dumneavoastra este sa urmati toate regulile dietei cu absoluta strictete.
Acest sfat se aplica tuturor celor patru etape dar haideti sa va dau un exemplu referitor la Etapa 1, etapa de atac. Cum veti citi mai departe, daca va hotarati sa urmati acest regim, perioada de atac este cea de slabire in care aveti dreptul de a consuma o singura grupa de alimente, proteinele, dar in cantitati nelimitate. Astfel, regimul Dukan nu este un regim al caloriilor ci al grupelor de alimente. In alte cuvinte nu mai trebuie sa numarati calorii deoarece aveti dreptul sa consumati absolut cat doriti dar doar din grupa proteinelor. Daca din orice motiv (de feblete sau din greseala) iesiti din aceasta grupa si consumati chiar si o bucata de mar, veti reintra in regimul caloriilor ceea ce inseamna ca va trebui sa numarati caloriile consumate in acea zi deoarece regimul Dukan nu va mai este aplicabil. Astfel, si cea mai mica deviere de la instructii va impiedica succesul regimului.

Desi acest exemplu se refera la perioada de atac, el este aplicabil intregului regim Dukan.
La ce va puteti astepta?
Regimul Dukan demareaza extrem de repede in sensul ca veti observa o pierdere mare si rapida de kilograme in perioada de atac. Astfel, desi perioada de atac este cea mai restrictiva din punct de vedere al consumului de alimente, este probabil si cea mai satsifacatoare si plina de motivatie datorita faptului ca veti putea observa de la zi la zi cum greutatea se topeste pur si simplu.
Perioada de croaziera este probabil cea mai dificla deoarece nu mai observati acea pierdere extrema de greutate dar in acelasi timp grupele de alimente permise sunt inca destul de restranse. Aceasta este si perioada care va dura cel mai mult timp, in functie de cate kilograme doriti sa pierdeti. Deci, in aceasta faza, nivelul dumneavoastra de motivatie va scadea destul de mult deoarece nu mai observati acel efect de topire a greutatii. Aceasta etapa, la fel ca si restul, este absolut indispensabila. Daca simtiti ca nu mai aveti motivatia sa va tineti de ea nu va reintoarceti la modul in care mancati inainte deoarece veti re-depune toate kilogramele pierdute cu greu in perioada de atac imediat. In acest caz, cel mai bun lucru este sa mergeti direct la cea de-a treia etapa. Desi nu veti ajunge la greutatea dorita, cel putin nu veti reveni la cea de dinainte.
A treia etapa, cea de consolidare, este mult mai permisiva in sensul ca veti putea consuma o multime de alte tipuri de alimente care pana in acel moment vi-au fost interzise. Desi aceasta etapa este mai putin restrictiva si ea este dificila deoarece va trebui sa limitati cantitatile de consum ale unor tipuri de alimente. Astfel, desi sunteti aproape de sfasit, tot va trebuie o forta de otel pentru a va impedica sa consumati acea bucata de paine in plus.
In final este etapa de stabilizare care este cea mai permisiva si cea mai usoara si pe care o veti urma tot restul vietii. In aceasta etapa puteti consuma absolut orice doriti si in orice cantitati atata timp cat veti urma 3 instructiuni foarte usoare ale doctorului.
Deci dupa cum puteti observa mai sus, nivelul de dificultate tinde sa decreasca in cursul regimului dar asta nu inseamna ca nu este totusi extrem de greu. Veti avea nevoie de o forta si o determinare de otel. Dar, pe atat de greu, pe atat de satsifacatoare vor fi rezultatele. Pe scurt, va urez mult succes celor care va decideti sa il urmati si distractie placuta! Celor care va decideti sa nu il urmati si aceasta este o alegere buna dar, daca aveti nevoie sa pierdeti greutate din motive de sanatate, va sugerez sa incercati un alt regim deoarece, dupa cum bine stiti, supraponderea sau si mai rau obezitatea sunt periculoase.
SITUATII SPECIALE
1. Pot sa tin dieta daca alaptez?
Una dintre extraordinarele noastre membre a raspuns la aceasta intrebare:
“In cartea Doctorului Dukan scrie:
“In cazul in care se alapteaza, indiferent de care este greutatea castigata in timpul sarcinii, pe aceasta perioada nu se poate pune vorba unui regim strict, pt consecintele asupra cresterii bebelusului.
Sunt recomandati aceeasi pasi ca al unui regim al unei femei insarcinate, constand in regimul de consolidare (etapa 3), cu urmatoarele precizari:
– in loc de un fruct pe zi, trebuie sa mancati doua fructe zilnic
– laptele si iaurturile, branza, etc sa fie semidegrsate, cu 20% M.G.
– nu aplicati joia zi de proteine pure.”
Pe langa ce scrie in carte, tin sa precizez urmatoarele, din propie experienta: la 3 luni dupa nastere, am fost la un medic nutritionist care mi-a prescris o dieta “lejera”: aveam voie chiar si paine, carne, legume, iaurturi 0% cate vroiam si fructe 2-3 pe zi, dar grasimi DELOC, nici macar o lingurita de ulei de masline pt salata. ZERO!!! Analizand acum e asemanatoare etapei a 3a Dukan.
Rezultatul: dupa o saptamana nu mai aveam lapte la copil, era pur si simplu apa chioara. Acu cine stie, o fi fost destinul si a coincis cu dieta faptul ca am ramas fara lapte?? Tot ce e posibil.”
Ce recomanda site-ul http://www.babycenter.com despre mancarea pe care mamele trebuie sa o manance cand alapteaza:
Unul dintre miracolele laptelui de mama este ca poate sa dea nutrientele necesare bebeului si cand mama nu mananca perfect ce trebuie. (Dar, daca mananci prea putine calorii sau o dieta care este bazata pe un grup de mancare fata de altul (gen proteine in dieta dukan) aceste lucruri pot sa afecteze calitatea si cantitatea laptelui. Recomandarile pentru o dieta balansata in timpul alaptarii sunt:
1. Nu numarati caloriile
In general se recomanda un minum de 2,000-2,700 de calorii pe zi pentru mamele care alapteaza desi nu exista o regula pentru toata lumea. In loc de a numara caloriile mancati potii mici cand va este foame. Nu tineti nici o dieta in acest decurs. Mancati sanatos si cu putina activitate fizica moderata.
2. Mancati o dieta balansata: adica un mix de carbo, proteine si grasimi. Mancati carbo de gen paine integrala, fructe proaspete si legume care sunt sanatoase si va vor tine si satula mai mult timp (adica nu Gogosi sau croissanturi ci paine integrala sau orez integral sau fasole. Incercati sa evitati zaharuri si carbo procesati (adica bomboane sau chipsuri sau gogosi). Este important sa mentineti varietate (adica nu mai manca doar proteine ci un mix sanatos din de toate)
3. Alegeti grasimi sanatoase
Cand vine vorba de grasimi, cele sanatoase sunt mono si polysaturate adica: ulei de canola, ulei de masline, peste mai gras gen somon, avocado, nuci si seminte. Evitati grasimile care sunt nesanatoase care se gasesc in: lapte nedegresat, ulei de cocos, unt sau untura. Pe langa faptul ca aceste grasimi sunt rele pentru dieta ta , pot sa afecteze si compozitia de grasimi sanatoase in lapte care poate afecta cresterea bebeului.
4. Incearca sa eviti pesticide sau alti contaminanti
Evita fructele care au multe pesticide. Alege produse care sunt in sezon in zona ta si care sunt preferabil crescute local fara pesticide. Produsele care calatoresc din tari straine au mai multe pesticide de obicei.
Alege carnuri fara grasimi multe si ia pielita sau grasimea de pe ele inainte sa le gatesti. Cica chemicalele sunt mai mult prinse in grasimi.
Incearca sa bei apa filtrata pe cat posibil.
5. Manaca peste dar fi discernanta. Unele feluri de peste au vitamine Omega care sunt importante pentru dezvoltarea creierului micutului. Dar unele genuri de peste au foarte mult mercur in ele si este recomandat sa mananci f putin sau deloc din ele: ton, rechin si astea pe care nu stiu cum sa le traduc swordfish, king mackerel, and tilefish
6. nu bea alcol
7. bea apa multa si limiteaza cofeina
8. ia vitamine: calciu si vitamina D
9. Ai o groaza de pofte pe care nu le poti stapani? Distrage-te jucand poker online! 🙂
2. Ce pot face pentru a combate constipatia in dieta dukan?
Raspunsuri de la dukanitele noastre veterane:
“Cumpara de la plafar ceai de crusin si bea o canita in fiecare seara, este excelent !”
“Pentru constipatie ceaiuri: Sveltaflor (il folosesc multe dintre fete), Silueta Perfecta, ceai de soc, ceai antiadipos.”
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x