Wednesday, April 24, 2024

Caderea parului si bolile tiroidei:

Must Read
Una dintre cauzele caderii parului pot fi anumite afectiuni ale tiroidei precum hipo/hipertiroidismul. Cand organismul tau este in “criza”, celulele parului nu mai primesc energia necesara, deoarece aceasta este redirectionata in alte parti.

Situatiile care pot include caderea parului pot fi modificarile hormonale, dieta saraca in nutrienti, medicatie pentru anumite afectiuni, interventii chirurgicale, si, frecvent, bolile tiroidei. Cele mai suparatoare aspecte in bolile tiroidei care afecteaza parul sunt: par uscat, subtiat, care cade in cantitate destul de mare si care se incurca destul de usor.

Cateva lucruri pe care le poti face ca sa stopezi caderea parului:

1. Fa o evaluare:

Inainte de a da vina pe tiroida pentru caderea parului, consulta un specialist care te va lamuri care este adevarata problema si cum poate fi solutionata.

- Advertisement -

2. Ai rabdare:

Daca tocmai ai inceput tratamentul pentru hipo/hipertiroidism este probabil sa se incetineasca procesul de cadere al parului sau chiar sa inceteze, odata ce nivelul hormonilor se stabilizeaza. Acest lucru se intampla insa in cateva luni si de aceea trebuie sa ai putina rabdare…

3. Intelege tipurile caderii parului:

Sunt trei tipuri comune de cadere a parului: Caderea obisnuita a parului, adica faptul ca vei observa mai mult par cazut cand faci dus sau cand te perii, dar nu este o cauza patologica de obicei.
Tipul al doilea al caderii parului este asociat cu infectiile fungice sau alopecia autoimuna si implica portiuni circulare de pierdere a parului si, in unele cazuri, pierderea completa a parului in aceste portiuni. Aceasta problema trebuie evaluata de un dermatolog si nu este asociata cu probleme ale tiroidei.
Al treilea tip al caderii parului este cea tipic masculina, dar si femeile pot fi afectate…Caderea parului este concentrata la tample si in varful capului. Acest tip de pierdere a parului este cauzata cand o enzima incepe sa converteasca testosteronul intr-o versiune nefolositoare – dihidrotestosteron. Aceasta conversie a testosteronului pare a fi mai accelerata la cei care se trateaza de hipo/hipertiroidism , iar caderea parului poate continua in ciuda tratamentului.

4. Ai grija sa nu fie o problema legata de medicatia pentru tiroida:

Daca ai hipotiroidism si iei Levotiroxina ( Syntroid) si inca iti mai cade parul trebuie sa iei atitudine…Caderea prelungita sau excesiva a parului poate fi o reactie adversa a medicatiei. Cel mai bine ar fi sa te consulti cu medicul tau despre acesta problema, daca intervine.

5. Ai grija sa nu urmezi un tratament necorespunzator:

Caderea parului poate aparea cand urmezi un tratament necorespunzator, adica nu iai medicatia potrivita pentru afectiunea pe care o ai. Asa ca ai grija la acest aspect al problemei daca simti ca problema caderii parului nu se amelioreaza.

6. Ai in vedere un tratament naturist:

Uleiul de luminita noptii este un supliment nutritiv cunoscut ca o sursa excelenta de aminoacizi grasi, de ajutor daca ai hipotiroidism. Uleiul de luminita noptii opreste conversia testosteronului in dihidrotestosteron, deci acest supliment alimentar nu-ti poate aduce decat beneficii.

7. Gaseste alternative terapeutice:

Un studiu efectuat recent a aratat ca aproximativ 90 % dintre femeile cu parul subtire au deficit de fier si al unui aminoacid numit lizina. Lizina este un aminoacid “dificil” care nu este adus in cantitati suficiente prin dieta. Acesta ajuta la transportul fierului, care este un element important in organism si esential in diferite procese metabolice. Cand lizina si fierul sunt la nivel scazut, organismul probabil blocheaza alimentarea unor foliculi pilosi ca sa creasca nivelul in alta parte. Carnea, pestele si ouale sunt singurele surse de lizina.
Alte moduri naturale sa gestionezi caderea parului:
– Arginina
– Cisteina
– Ceai verde
– Polisorbat 80
– Progesteron
– Vitamina B6
– Zinc

8. Consulta un medic dermatolog pentru ati prescrie un tratament:

De asemenea poti consulta un specialist dermatolog, care poate sa-ti prescrie un tratament precum injectii in scalp, medicamente precum Rogaine ( minoxidil ) si Propecia sau alte tratamente care te pot ajuta in stoparea caderii parului care nu este legata de tiroida.

9. Vorbeste si cu alte persoane care au aceasta problema:

Caderea parului poate fi una dintre cele mai frustrante si ingrijoratoare simptome ale tiroidei, de aceea iti poate fi de real ajutor sa-ti impartasesti temerile cu persoane care au aceeasi problema.

Cu cat inaintam in varsta, caderea parului este una din problemele cu care ne confruntam. Deaceea e mai bine sa prevenim decat sa tratam. Eu personal prefer tratamentele naturiste si acord atentie la anumite alimente pe care le consum. Nu trebuie sa fim delasatori. Azi se rupe/cade un fir de par, maine cade/se rupe doua, si ne trezim la batranete cu calvitie (in cazul barbatilor).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x