Thursday, March 28, 2024

Ce trebuie sa faci daca ti se fura telefonul sau tableta

Must Read
Daca ai ramas fara telefon sau tableta, exista cateva solutii sa le gasesti. Acestea va pot ajuta sa blocati dispozitivul, sa-l localizati si sa stergeti datele de pe el. Daca vi s-a furat telefonul, contactati imediat operatorul pentru ca numarul sa fie blocat. Actionand imediat puteti evita chiar cheltuieli de sute de lei cauzate de convorbiri facute in cine stie ce tara indepartata.

samsung_galaxy_s5_release_date_in_us_49122900_24339300

Schimbati rapid de pe un alt terminal sau de un PC parolele aplicatiilor esentiale precum e-mail sau retele sociale. Inca de la achizitionarea telefonului asigurati-va ca aveti notat codul IMEI care este format din 15 cifre si este un CNP al telefonului, Codul este trecut pe factura, baterie si cutie sau poate fi aflat tastand *#06# pe telefon.

Codul IMEI este esential fiindca trebuie comunicat Politiei, in caz ca telefonul este furat sau pierdut, iar politia face demersuri la operatorul de telefonie si poate localiza si recupera telefonul.

Expertii de la Bitdefender, citati de Hotnews, prezinta si cateva sfaturi despre masurile de prevenire pe care este esential sa vi le luati ca sa nu ramaneti fara telefon sau tableta. In primul rand, este esential sa aveti setata o parola de deblocare a ecranului pentru a impiedica persoanele neautorizate sa obtina acces la telefon.

Faceti la intervale regulate un back-up complet al datelor de pe telefon, astfel ca pierderea sau furtul sa nu insemne si ca ati ramas definitiv fara ele. Stergeti pe cat posibil fotografiile compromitatoare si nu salvati fisiere numite “Parole” in care sa aveti toate “cheile” de intrare pe e-mail, diverse site-uri sau pe aplicatia de internet-banking.

- Advertisement -

Este recomandata, totodata, instalarea unei aplicatii prin care telefonul poate fi controlat de la distanta. Pentru iPhone, foarte cunoscuta este aplicatia Find my iPhone, iar pentru Android aveti Google Device Manager (Manager de dispozitiv).

Localizarea de la distanta este insa posibila doar daca telefonul este online. Daca telefonul pierdut/furat ajunge conectat la internet, proprietarul poate de la distanta sa porneasca la nivel maxim soneria timp de cinci minute dar poate si sa stearga toate datele.

Exista pe Google Play o serie de aplicatii care permit blocarea telefonului de la distanta printr-un SMS ce contine parola cunoscuta doar de proprietar. Tot prin SMS poate fi pornita soneria si camera foto si pot fi sterse date de pe SD card, iar proprietarul poate fi notificat prin SMS daca hotul schimba SIM-ul.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x