Sunday, August 7, 2022

Ti-a expirat ITP-ul? Asigurarea RCA mai este valabila? Dar rovinieta?

Must Read
De cate ori nu ai stat pe ganduri daca mai ai asigurarea RCA valabila sau daca ti-a expirat ITP-ul? Ai patit sa iesi cu masina din oras si nu ai fost sigur daca mai aveai valabila rovinieta?
Pentru raspunsul la aceste intrebari exista o solutie foarte simpla: verificarea online! Valabilitatea ITP-ului, a RCA-ului si a rovinietei se poate verifica rapid pe Internet, la adresele web ale institutiilor abilitate. Verificarea existentei sau valabilitatii inspectiei tehnice periodice (ITP) se poate face direct de pe site-ul Registrului Auto Roman (RAR), pe baza seriei Cartii de Identitate a Vehiculului (CIV).

Pentru a verifica asigurarea RCA, exista o aplicatie web pusa la dispozitie de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), prin baza de date CEDAM. Verificarea valabilitatii RCA-ului se face pe baza numarului de inmatriculare sau seria de caroserie. De asemenea se poate alege data pentru care sa se verifice valabilitatea asigurarii obligatorii.

Rovinieta poate fi verificata pe site-ul CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania). De asemenea se va introduce numarul de inmatriculare al autovehiculului si seria sasiului (caroseriei).

Circularea fara ITP, RCA sau rovinieta valabile se sanctioneaza conform legii cu amenzi foarte mari, care ajung si pana la 2000 lei. Daca ai dubii in privinta valabilitatii acestor obligatii, le poti verifica rapid la link-urile de mai sus.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Telemeaua de Ibăneşti cucereşte America | Imagini în premieră din fabrica din Mureş

Telemeaua de Ibănești cucerește America. Producătorul din Mureș lucrează la un brand comun cu o companie de peste Ocean.  Produsele...
- Advertisement -

More Articles Like This