Thursday, March 28, 2024

Hainele second hand

Must Read
Shopping-ul se numara printre cele mai iubite moduri de a te relaxa si a petrece timpul liber. Intotdeauna, alegerea hainelor potrivite presupune efort, in special daca vrei sa eviti situatiile in care porti aceleasi modele cu prietenele, colegele sau oricine altcineva de pe strada.

Hainele second hand sunt hainele care au mai fost purtate cel putin o data. Distribuirea acestora este un proces in care o persoana foloseste si spala un articol vestimentar pe care apoi, in loc sa-l arunce, il redistribuie pentru ca altcineva sa il cumpere si sa-l refoloseasca.

Distribuirea hainelor la mana a doua a inceput inainte de anul 1960, prin imprumutarea sau donarea hainelor folosite prietenilor sau rudelor. In perioada imediat urmatoare, acest concept a cunoscut o expansiune majora, iar in prezent imbracamintea second hand se gaseste atat in magazine specializate, cat si pe internet.

Haine second hand: avantaje

Economisesti. De multe ori, oamenii nu isi permit haine de la cele mai importante branduri din domeniul modei. De aceea, prefera sa viziteze magazinele specializate, mai ales pentru ca acolo se pot gasi haine de marca si aproape noi, la cel mult un sfert din pret.

Faci rost de bani. Ce faci daca te plictisesti de ele si vrei sa iti schimbi garderoba? Poti pune anunturi pe internet sau, de ce nu, sa intrebi la magazinele de second hand daca si cumpara haine.

- Advertisement -
Sunt unice! Sansele ca cineva sa mai aiba aceleasi modele ca tine sunt foarte scazute, pentru ca, de cele mai multe ori, ele se gasesc intr-un singur exemplar in magazine.

Calitatea. Este net superioara celor pe care le gasim in magazinele de cartier, depozite en-gros sau piete, unde, de obicei, sunt chinezesti sau turcesti.

Haine second hand: dezavantaje

Timpul. Shopping-ul in magazinele de second hand este mare consumator de timp, pentru ca este posibil sa nu gasesti ce ai nevoie, iar stocul nu este niciodata acelasi. Hainele sunt mereu diferite, iar cautarea, uneori fara succes, devine obositoare si demotivanta.

Nu gasesti marimea potrivita.
Sunt unice, atat ca model, cat si ca masura. Din pacate, poti sa gasesti ce iti doreai si cautai de mult timp, dar sa nu ti se potriveasca marimea.

Nu pot fi returnate sau schimbate. Asa ca, fii foarte atenta la cusaturi, marime si culori, pentru ca nu intotdeauna isi merita banii, oricat de putin ar costa.

Conceptii gresite despre imbracamintea second hand

Hainele second hand sunt murdare. Nu sunt putini cei care cred acest lucru. Daca poate fi valabil in anumite situatii, trebuie sa stii ca, de cele mai multe ori, provin de la persoane curate, care le spala inainte de a le redistribui si, oricum, inainte de a fi scoase la vanzare, trec prin diferite procese de curatare si dezinfectare.

Magazinele se adreseaza oamenilor cu venituri scazute. Aceasta este o alta conceptie gresita despre imbracamintea second hand. Multe persoane care au un nivel de viata mediu sau ridicat cumpara de aici sau fac schimb de haine de firma cu regularitate pentru ca, stim cu totii, moda se schimba des.

Sfaturi pentru cumpararea hainelor second hand

In ciuda avantajelor achizitionarii hainelor la mana a doua, este necesar sa acorzi atentie anumitor detalii pentru a evita defectele ascunse sau purtarea lor pe o perioada scurta de timp.

Verifica intotdeauna cusaturile. Daca sunt desfacute sau au fire iesite, mai bine nu le cumpara. Culorile sunt, de asemenea, foarte importante. Daca sunt vii, hainele au fost purtate de putine ori, daca sunt sterse, e clar ca sunt uzate. Uita-te la etichete, ele iti vor indica rezistenta culorilor in timp.

Ai grija cand combini tinutele. Daca alegi sa porti intr-o singura tinuta haine vintage, cu un look retro, vei da gres. Combina haine second hand cu articole din colectii noi sau orice alta piesa casual din garderoba ta.

Magazinele cu haine second hand au devenit populare in multe colturi ale lumii si in toate mediile sociale, pentru multi devenind chiar o dependenta. Tu ai cumparat pana acum haine second hand? Ce parerea ai despre acest concept?

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x