Wednesday, July 28, 2021

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a fost reţinut de DNA

Must Read

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, care a fost audiat miercuri timp de mai multe ore la sediul DNA Ploieşti în dosarul în care este implicat şi fostul prefect de Buzău Paul Beganu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, informează Mediafax.

Avocatul omului de afaceri, Cătălin Dancu, a declarat că procurorii au emis pe numele clientului său ordonanţă de reţinere, împotriva căreia a depus plângere.

El a susţinut că Ceteraş deţine toate documentele care atestă legalitatea procedurii de retrocedare şi că toate plăţile au fost făcute prin bancă. ”Nu cred în ceea ce spun procurorii vizavi de modul în care s-a dat hotărârea judecătorească. Hotărârea judecătorească a fost verificată de alte două instanţe. Am cerut în mod clar ca pentru milioanele de care se vorbeşte cu atâta nonşalanţă să ni se arate o probă”, a spus Dancu.

Avocatul a precizat că nu ştie cine este denunţătorul în acest dosar şi nici ce urmăreşte prin denunţul pe care l-a făcut.

- Advertisement -

”Nu ştiu de ce în anul 2014 se discută de legalitatea unor retrocedări din 2011, deci de acum trei ani”, a adăugat Dancu.

Totodată, avocatul omului de afaceri a explicat că el și clientul său nu cunosc procedurile pe care moștenitorul titular le-a făcut înainte de vânzarea drepturilor litigioase.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, miercuri, efectuarea urmăririi penale faţă de fostul prefect de Buzău Paul Beganu, judecătorul Neculae Toader și alte trei persoane în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro în dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi instigare la fals intelectual şi la dare de mită, iar judecătorul Neculae Toader din cadrul Judecătoriei Pătârlagele de luare de mită şi abuz în serviciu. În același dosar sunt urmăriţi penal Gheorghe Ceteraș, pentru constituire de grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infracţional organizat și complicitate la dare de mită, şi Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA, pentru trafic de influenţă.

DNA precizează într-un comunicat că procesul de reconstituire a 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, județul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, obținerea dreptului de proprietate realizându-se în mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au deţinut funcţii publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire, urmărindu-se punerea în posesie și valorificarea imediată a suprafeţei de teren.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu, argint în proba de spadă, după o finală dramatică

Campioana olimpică de la Rio a fost la un pas să cucerească cea mai străluicitoare medalie! După primele trei...
- Advertisement -

More Articles Like This