Wednesday, February 28, 2024

Mihai Mărgineanu si-a luat avion

Must Read

De la o vreme, Mihai Mărgineanu e de găsit mai mult printre nori! Nonconformistul solist, absolvent al Şcolii de Pilotaj, a găsit o metodă bună de evitat aglomeraţia de pe şosele: zboară la concerte cu propriul avion, un Cessna achiziţionat recent.

Când vrea o gură de aer curat, Mărgineanu (45 ani) dă fuga la aerodrom, îşi ia în stăpânire propriul avion şi îşi caută inspiraţia la înălţime, acolo unde s-a născut şi hitul lui “Aviaţia (Dă senzaţia/Şi te îndeamnă să iubeşti)”. Artistul a aterizat pe majoritatea aerodromurilor ţării, şi-a plimbat copiii pe deasupra oraşului, iar vara, pe Litoral, ajunge numai cu avionul, până de curând închiriat. Recent, cântăreţul- inginer a devenit proprietar de avion şi spune că asta nu e o excentricitate! Mihai a investit în pasiunea sa mai puţin decât dau colegii lui pe maşinile cu care încearcă să-şi impresioneze rivalii. Noul “Air Mărgineanu”, aşa cum i-au poreclit prietenii aparatul de zbor, are o capacitate de patru persoane, fapt pentru care trupeţii din bandul Mărgineanu călătoresc cu el prin rotaţie, restul, cu microbuzul de turneu.

Vrea să devină pilot de linie

Pentru pasiunea lui, Mărgineanu a făcut naveta la Tuzla o jumătate de an, aerodrom de care se simte foarte ataşat. Acolo a studiat aerodinamica, meteorologia, navigaţia, comunicaţiile aeronautice şi tot acolo şi-a dat examenele pentru brevet. Etapele de pregătire (teoretice şi practice) l-au costat pe Mărgineanu peste 7.000 de euro. De atunci, a efectuat sute de ore de zbor şi începe chiar să se gândească la acest hobby ca la o potenţială meserie. Aflat în clasamentul artiştilor ce câştigă bine din muzică, solistul, inginer de profesie, nu exclude perspectiva de a deveni, în viitor, pilot de avion civil, de linie.

Asistă la examenele viitorilor piloţi

Întotdeauna discret când vine vorba despre pasiunile lui, folkistul, fost elev la Regional Air Services (ce aparţine de Autoritatea Aeronautică Civilă), pe Aerodromul de la Tuzla, nu scapă nici un eveniment aviatic şi asistă la examenele practice ale viitorilor piloţi, fiind un personaj foarte popular în rândul tinerilor învăţăcei. De multe ori, cântăreţul îşi rezervă privilegiul să-şi parcheze avionul la o aruncătură de băţ de casa sa, pe Aeroportul Băneasa.

- Advertisement -

Coleg de pistă cu Prigoană şi cu Mihai de la HiQ

Printre vedetele care deţin un brevet de pilot şi au la activ multe ore de zbor se numără Silviu Prigoană, Lucian Mîndruţă şi Mihai Sturzu, fost component al trupei HiQ. Prigoană a şi avut propriul avion, dar l-a vândut. La fel s-a întâmplat şi cu şcoala de pilotaj pe care o deţinea. În schimb, Mîndruţă şi Sturzu încă vin la Clinceni să-şi exerseze talentul la manşă. Pentru o oră de zbor, cei doi scot din buzunar în jur de 150 de euro.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x