Friday, March 29, 2024

Black Friday 2014 la operatori – ce pregătesc Telekom, Orange și Vodafone

Must Read

La Black Friday 2014 nu vor participa numai magazine, ci și operatorii de telefonie mobilă. Noi am adunat ce se știe până acum despre Black Friday la Orange, Telekom și Vodafone.

Black Friday a devenit un fenomen global și asta o știm de ceva vreme. În ultima vineri a lunii noiembrie majoritatea magazinelor online cât și cele retail s-au aliat pentru a oferi cele mai bune reduceri la o mulțime de produse. Desigur, asta se întâmplă în alte țări, unde există niște înțelegeri între respectivele magazine, care au înțeles că o singură zi de oferte este benefică atât pentru concurență cât și pentru vânzări. Este vorba de o zi în care deja companiile le oferă liber angajaților tocmai pentru a profita de acele oferte, o zi în care nu se discută nimic altceva decât cine are cele mai ieftine televizoare sau unde sunt reducerile de 90%.

La noi, din păcate, Black Friday a început deja la unele magazine. Unii au avut oferte și de 2-3 zile și promit un nou val de reduceri, tot vineri pe 21 noiembrie, chiar dacă ultima zi de vineri a lunii noiembrie este pe data de 28 a lunii. Cel mai probabil și atunci va mai fi încă un Black Friday, urmat apoi de un Black Monday și mai apoi de un Black 5 Decembrie De Moș Nicolae și un Black Week până la Crăciun. Între acestea magazinele vor veni probabil cu un White Wednesday și un Red Thursday, pentru că imaginea brandului și culoarea cu care este reprezentat contează mai mult.

Mi se pare inutil faptul că oricât ai încerca să le explici că o singură zi, sau hai fie, două, de cumpărături la reduceri sunt mai importante pentru vânzările lor decât săptămâni în șir. În acea zi clientul știe că trebuie să cumpere, e singura lui șansă și se va pregăti mai bine financiar cât și ca timp. În situația actuală se va baza pe faptul că săptămâna viitoare va mai fi un val de reduceri și poate mai ia un salariu până atunci. ”Lasă, vor mai fi și alte magazine care participă pe 28, atunci iau banii și îmi cumpăr frigiderul mult dorit.”

- Advertisement -

Trecând peste această introducere care sper că va rezona cândva în mintea managerilor responsabili, am decis să luăm în vizor ofertele propuse de Black Friday 2014 de operatori pentru fatidica zi de vineri, 21 noiembrie.

Black Friday Orange

Black-Friday-Orange

Orange și-a anunțat participarea la Black Friday-ul de pe 21 noiembrie și banner-ul de pe site-ul lor invită utilizatorii să se aboneze la newsletter-ul care va fi triimis la începerea campaniei. Adresa de mail este suficientă pentru a afla din timp de ofertele operatorului. Mai jos, Orange menționează că aveți nevoie de un cont pe site-ul lor, să fi la zi cu plata facturilor dacă vrei să îți faci un nou abonament și metoda de plată posibilă. Se poate plăti cu cardul, în rate sau la livrare. Ei spun că vor livra comenzile în termen de 48 de ore de la efectuarea acestora și toate produsele beneficiază de 14 zile în care le puteți trimite înapoi.

Nu avem detalii despre produsele disponibile la reduceri însă presupunem că vor fi o serie de abonamente, telefoane de top însă din penultima generație și tablete. Anul trecut au avut ceva oferte bune la Galaxy S4 și HTC One, anul acesta ar putea intra chiar și Galaxy S5 sau HTC One M8 în segmentul de reduceri. Pagina de Facebook va oferi și ea detalii la momentul începerii campaniei.

Black Friday Telekom

Black-Friday-Telekom

Telekom a fost cel mai activ la menționarea ofertelor de Black Friday 2014 printr-un comunicat de presă mai detaliat. Ei vor începe tot pe 21 noiembrie iar oferta se va prelungi până duminică, 23 noiembrie. Beneficiile includ comunicare nelimitate precum și o serie de telefoane, tablete și accesorii la care se promite un discount de până la 70%. De asemenea pentru clienții Telekom care doresc să achiziționeze un pachet 3P (televiziune, internet și telefonie) vor primi un voucher cu reducere pentru achiziționarea unei tablete. Cei care vor alege un pachet complet ce include și telefonie mobilă vor beneficia de un voucher de reducere pentru un televizor. Aferent site-ului Telekom.ro utilizatorii pot accesa și Germanos.ro precum și Clickshop.ro unde vor găsi peste 400 de dispozitive mobile și accesorii cu prețuri reduse până la 70%. Pagina de Facebook este și ea de urmărit pentru mai multe noutăți la momentul respectiv.

Black Friday Vodafone

Black-Friday-Vodafone

Despre participarea lui Vodafone la Black Friday 2014 nu știm încă mai nimic. Nu au fost prezentate informații oficiale până la data publicării acestui articol și nu știm care este data oficială la care operatorul își va deschide porțile virtuale cu reduceri pentru clienții săi. Probabil că se va integra și el în perioada aleasă de magazinele mari și de ceilalți doi operatori și vor fi activi tot pe 21-22-23 noiembrie. Cât despre oferte, ne așteptăm la telefoane mobile și tablete la reducere și desigur și la o serie de abonamente limitate la aceste zile de reduceri. Din câte am văzut Vodafone plusează destul de mult pe zona de internet în ultima vreme așa că nu ar fi exclus să anunțe noi dispozitive și oferte 4G. Pentru mai multe detalii stați cu ochii pe pagina lor de Facebook.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x