Friday, June 14, 2024

GEOANĂ, ŞOVA şi VANGHELIE, EXCLUŞI din PSD. Vanghelie: “A fost o EXECUŢIE! Ponta se teme de Congres”

Must Read

Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie au fost excluşi, joi, din PSD. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, după o şedinţă care a durat mai bine de şase ore. “A fost o execuţie”, a acuzat Vanghelie, care a adăugat că excluderea lor a fost plănuită de o săptămână de Liviu Dragnea şi de Victor Ponta. Împotriva excluderii celor trei au fost doar Ion Iliescu şi Cătălin Ivan. “Cei trei colegi nu aveau acelaşi proiect cu noi!”, a transmis Ponta, într-o conferinţă de presă, imediat după terminarea şedinţei.

“Eu, în continuare, vreau să fac un apel către toţi colegii noştri şi cei care sunt aici să trecem peste acest moment delicat, toată lumea e nervoasă, toată lumea e înfierbântată. A fost o discuţie lungă, utilă, cu privire la stabilirea unui calendar. În finalul întâlnirii, Ponta a făcut propunerea de excluderi pentru un număr de colegi, inclusiv pentru mine, dar, după o discuţie lungă şi contradictorie, opinia generală a fost cea legată de suspendarea acestor trei colegi ai noştri până la Congres. Nu vreau să fac comentarii la cald pentru că mai rău punem ulei pe foc”, a declarat Mircea Geoană, la ieşirea de la şedinţa PSD, după mai bine de 6 ore de discuţii.

“Am ieşit din sală pentru că mi-a fost greaţă! O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii”, a spus Vanghelie.

Totodată, acesta i-a acuzat pe Victor Ponta şi pe Liviu Dragnea că au pierdut alegerile. “Argumentele lor sunt că ei trebuie să rămână la partid, că sunt foarte buni. Pe mine nu mă mai interesează, în acest moment, niciun plan cu PSD-ul. Acest rezultat s-a încercat să se aranjeze de o săptămână. Ponta, cât a fost în Dubai , l-a lăsat pe Dragnea să se ocupe de partid ca să facă jocul ăsta manipulatoriu. Domnul Ponta spune că nu poate să conducă partidul, cât suntem noi aici. Partidul ăsta nu e partidul muţilor! Suntem nebuni? Am pierdut alegerile şi nu ne dăm seama că nu ne mai putem prezenta cu acelaşi candidat peste 5 ani şi cu Dragnea, şef de campanie? Le spune Iohannis: ‘Măi, băieţi, măi, iarăşi aţi venit?’ Ce să facă echipa asta? E pierdută!”, a acuzat Marian Vanghelie.

- Advertisement -

Întrebat dacă intenţionează să-şi facă partid, acesta a replicat: “Voi ce credeţi?” În schimb, Robert Negoiţă nu a vrut să facă declaraţii presei. Înaintea şedinţei, acesta ceruse ieşirea de la guvernare.

“Dar de ce vă aşteptaţi să se dea declaraţii acum… nu sunt purtător de cuvânt. Când voi fi purtător de cuvânt… După ce vor ieşi purtătorii de cuvânt, vă voi spune şi eu cum stau lucrurile. Cred că o anumită vină avem cu toţii”, a explicat Negoiţă.

“Îmi iau un timp de reflecţie să-mi dau seama de ce s-a luat această decizie. Argumentele sunt că am încălcat un principiu de bază, acela al unităţii partidului. Îmi asum greşeala făcută, este o decizie corectă a partidului. Nu mă alătur altui partid”, a declarat Dan Şova.

Întrebat dacă a fost taxat pentru eşecul la alegeri, acesta a replicat: “Am fost taxat pentru ceea ce s-a întâmplat după data de 16 noiembrie.”

Geoană și Vanghelie, la o a doua sancțiune majoră

Mircea Geoană și Marian Vanghelie nu se află la prima mare sancțiune din PSD. Geoană a mai fost suspendat șase luni din partid, în 2010. Vanghelie a fost la rândul său suspendat în 2004 din partid, fiind nevoit să candideze independent la Primăria sectorului 5, alegeri pe care le-a câștigat.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x