Friday, March 29, 2024

S-a rupt coalitia! UDMR da lovitura de gratie guvernului Ponta!

Must Read

UDMR a decis sa iasa de la guvernare, a anuntat, joi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmeaza sa fie validata in sedinta CRU din 13 decembrie.

Kelemen Hunor a anuntat, in urma sedintei Consiliului Permanent al UDMR, care a durat mai bine de cinci ore, ca recomandarea membrilor acestui for este ca UDMR sa iasa de la guvernare, noteaza Mediafax. El a precizat ca o decizie in aceas sens ar urma sa fie luata in sedinta din 13 decembrie a Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR.

Kelemen Hunor a spus ca in urma alegerilor prezidentiale UDMR a inteles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea sa se intoarca mai mult catre alegatori. ”Am inteles mesajul electoratului nostru: trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri, catre maghiarii din Romania care ne-au sustinut in momentele grele, dificile, in special cand am intrat in coalitia de guvenare”, a afirmat presedintele UDMR. El a mai spus ca Uniunea nu vrea sa creeze instabilitate prin iesirea de la guvernare si ca a ajuns la concluzia ca Guvernul poate functiona si poate avea stabilitate si fara UDMR.

”Am constatat ca si fara noi Guvernul Ponta are majoritate. (..) Stabilitatea politica nu depinde de participarea noastra la guvernare. Nu vrem sa cream instabilitate, sa dam jos guverne, nu exista nicio astfel de intentie de a da un vot negativ Guvernului, care si fara noi poate functiona (…) Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentantilor Unionali care va avea loc pe 13 decembrie este continuarea a ceea ce stim foarte clar ca este de facut. Ne intoarcem si ne ocupam de comunitatea noastra, in Parlament vom sustine toate demersurile pentru sustinerea comunitatii noastre”, a adaugat liderul UDMR.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x