Thursday, March 28, 2024

Vor pica multe capete in Guvernul Ponta! Vezi LISTA ministrilor care vor parasi Guvernul dupa esecul alegerilor

Must Read

Ioana Petrescu (Finante), Remus Pricopie (Educatie) si Constantin Nita (Economie) sunt ministrii care ar putea fi remaniati de premierul Victor Ponta, ca urmare a esecului din alegerile prezidentiale. Conform unor surse citate de Mediafax, din Cabinetul Ponta nu vor mai face parte nici majoritatea ministrilor delegati.

Sursele citate au aratat ca, in afara de Petrescu, Pricopie si Nita, care sunt ministri plini, Ponta ar putea sa-i remanieze si pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni), dar si pe alti ministri delegati, cu scopul de a comasa ministerele. Ministri delegati mai sunt Darius Valcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri si Turism), Doina Pana (Ape, Paduri si Piscicultura), Razvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social), informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, surse parlamentare au precizat ca premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Calin Popescu-Tariceanu, doua posturi de ministri in viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finantelor. Sursele citate au mai aratat ca vicepremierii actuali vor fi mentinuti si in viitorul Cabinet.

Premierul Victor Ponta va propune, dupa data de 10 decembrie, in discutia coalitiei de guvernare, o restructurare a Guvernului, in asa fel incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri in cadrul Guvernului. “Prin prevedere constitutionala, in momentul in care o alta formula politica intra in componenta Guvernului, trebuie un vot in Parlament, ori pentru ca sa intre PLR cu siguranta va fi un vot”, a precizat premierul Victor Ponta, marti.

- Advertisement -

El a evitat sa precizeze de ce ar fi nevoie de un vot in Parlament in conditiile in care PLR nu exista din punct de vedere juridic, iar cooptarea unor membri ai acestei formatiuni in Cabinet nu ar reprezenta, asadar, o modificare a componentei Executivului. “Trebuie sa stabilim juridic si de aceea ne-am luat si timpul necesar pentru a face aceasta propunere. Dupa doi ani de guvernare o sa vedem exact, poate o sa fie mai putini ministri, o sa vedem exact ca si repartizare a portofoliilor. Asta inseamna o restructurare, o repornire a Guvernului pentru 2015-2016”, a precizat Ponta.

El a spus ca PLR va avea in viitorul Guvern “exact ponderea” pe care o are aceasta formatiune in Parlament.

Ponta a mai precizat, marti, ca nu are niciun semnal privind retragerea UDMR de la guvernare. Precizarea a fost facuta dupa ce senatorul Marko Bela, fost presedinte al UDMR, a declarat ca Uniunea va discuta saptamana aceasta, de principiu, despre o noua majoritate cu PNL si probabil in 2015 va incerca formarea unei alte majoritati parlamentare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x