Totul a plecat de la preselectiile din vara, la care au participat mii de oameni, dar in competitia “MasterChef” si-au gasit locul numai 24. Trei dintre cei mai buni bucatari amatori de la noi din tara au transformat bucataria intr-o arena culinara, iar cele trei probe pe care le mai au de trecut reprezinta testul final: doar unul dintre ei va putea pleca acasa cu premiul in valoare de 50.000 de euro si mult ravnitul trofeu “MasterChef”.

Prima proba din aceasta seara consta intr-un aperitiv gatit ca la carte. Odette, in varsta de numai 23 de ani, care i-a convins pe jurati cu spiritul ei combativ, Ciprian, in varsta de 24 de ani, un agent de vanzari care a facut din praz o semnatura culinara si Tudor, concurentul care la numai 22 de ani a avut un traseu aproape perfect in competitie, trebuie sa lupte in aceasta seara pentru punctajul maxim de la cei trei jurati.

In proba cu numarul doi, unul dintre cei trei va parasi competitia asa ca, fiecare detaliu din preparatul lor va conta. Pentru un aperitiv demn de finala “MasterChef”, au avut la dispozitie cinci minute in camara si 75 de minute pentru preparare.

- Advertisement -

Odette- Starter cu crevete, sos din apa de rosii si fenel 

Ciprian- Aperitiv din America Latina- Sevicii de langustine cu spuma de chimen, cuscus de conopida mov si salata din doua feluri de ridichii

Tudor- Baby calamar cu chorizo si branza feta, cu garnitura de fennel si sos de fructul pasiunii ci portocale

In timp ce preparatul Odettei a fost descris drept unul perfect, cele pregatite de Ciprian si Tudor au avut lipsuri.

La proba cu numarul unu din marea finala “MasterChef”, punctajul a fost urmatorul:

Tudor- 23 de puncte

Ciprian- 22 de puncte

Odette- 27 de puncte