Meteorologii au prezentat prognoza meteo a începutului de an. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

IANUARIE 2015

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste mediil e climatologice local in sudul, sud-estul si vestul tarii, iar in restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal (Media multianuala -2,1 grade Celsius)

Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.

FEBRUARIE 2015

Temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori sub mediile climatologice in zonele nordice si centrale, local in sud-estul tarii valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile, iar in restul regiunilor, normale. (Media multianuala -1 grad Celsius)

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, local, in zonele estice si sud-estice, iar in restul teritoriului vor fi excedentare.

MARTIE 2015

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in sudul si sud-estul tarii, iar in celelalte regiun i valorile termice se vor situa, in general, sub normal ((Media multianuala 3,5 grade Celsius)

Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatolo gic in cea mai mare parte a tarii.

VEZI AICI PROGNOZA COMPLETA

>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.