Friday, March 29, 2024

Elicopter SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol. Doctoriţa recuperată de salvatori în stop-cardiorespirator A MURIT la spital. FILMUL TRAGEDIEI AVIATICE

Must Read

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit, luni după-amiază, în jurul orei 16.20, în Lacul Siutghiol, din Constanţa, având patru persoane la bord.

“Este vorba despre pilot, copilot, un medic şi un asistent”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, directorul SAJ Constanţa, dr. Ionuţ Cealera.

UPDATE 00.15 – Doctoriţa aflată în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, luni după-amiază, medicul Laura Vizitiu, a murit la Spitalul Judeţean din Constanţa, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

UPDATE 00.12 – ISU Dobrogea: Co-pilotul elicopterului SMURD, găsit legat de scaun, în Lacul Siutghiol la o adâncime de 6 metri

- Advertisement -

UPDATE 23.10 – O a treia persoană din echipajul elicopterului SMURD a fost găsită, luni seară, de scafandri ai Forţelor Navale, în apele lacului Siutghiol, şi urmează să fie adusă cu şalupa la mal, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Acesta a precizat că nu ştie dacă este vorba despre pilotul elicopterului sau despre asistenta medicală care se afla la bordul aparatului, informează Agerpres.

UPDATE 22.48 – Sinteza zilei: Mărturie de la locul tragediei aviatice. “Se auzeau glasuri de oameni care strigau: Salvaţi-ne, îngheţăm!”

UPDATE 21.40- Echipele de intervenţie au adus cu şalupa la mal, luni seară, în jurul orei 21.25, trupul unuia dintre cei trei dispăruţi în lacul Siutghiol, în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, la ora transmiterii ştirii echipele medicale făcându-i masaj cardiac, scrie Mediafax.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, este vorba despre copilotul elicopterului prăbuşit, echipajele medicale aflate la faţa locului începând imediat masajul cardiac. Arafat a spus că bărbatul este în stop-cardiorespirator şi în şoc hipotermic şi posibil şi cu traumatisme.

“Omul este în stop cardio-respirator şi nu are semne vitale, dar conform procedurii avem obligaţia să îl resuscităm cel puţin până se mai încălzeşte să vedem dacă cordul porneşte”, a explicat Arafat.

El a menţionat însă că situaţia este gravă şi că şansa de supravieţuire este foarte mică.

Arafat a refuzat să dea numele copilotului, spunând doar că a vorbit cu tatăl acestuia, pe care l-a informat despre situaţie.

Secretarul de stat în MAI a spus că urmează să fie adus la mal trupul altei victime dispărute în lacul Siutghiol.

UPDATE 21.30 – Femeia adusă la mal după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol şi care a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa este internată în stare critică la secţia de terapie intensivă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Laura Vizireanu, medicul aflat în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, a fost internată la secţia de terapie intensivă, starea acesteia fiind critică.

UPDATE 21.00 – FILMUL TRAGEDIEI AVIATICE

UPDATE 20.44 – Secretarul de stat în Sănătate Raed Arafat a declarat, într-o intervenţie telefonică la “Subiectiv”, că sunt continuate căutările celor trei dispăruţi în urma prăbuşirii elicopterului SMURD. Totodată, Arafat a declarat că medicul salvat şi transportat de urgenţă la spital se află în stare critică, acolo încercându-se stabilizarea ei.

UPDATE 19.25 – Un elicopter cu echipe de salvatori din Bucureşti se îndreaptă spre locul prăbuşirii elicopterului SMURD

UPDATE 18.00 – Asistenta medicală aflată în elicopterul SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol are 38 de ani şi este însărcinată, afirmă prietenul acesteia, care spune că femeia îi dăduse un mesaj pe telefon în care îi spunea că se află în elicopter şi se îndreaptă spre Aeroporul Kogălniceanu.

____
Directorul SAJ Constanţa, Ionuţ Cealera, a confirmat că doar un membru al echipajului a fost adus la mal. Este vorba despre medicul care se afla la bordul acestui elicopter, o femeie.

“Din nefericire, starea este extrem de gravă. Medicul se afla în stop cardio-respirator. Se încearcă resuscitarea doctoriţei. Până acum nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat directorul SAJ Constanţa.

Ulterior, secretarul de stat în Sănătate, Raed Arafat, a confirmat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că doctoriţa salvată a început să răspundă la stimuli şi este transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Constanţa.

Echipele de salvatori îi caută acum pe ceilalţi trei membri ai echipajului. Asistenta aflată la bordul elicopterului este însărcinată.

MARTORI: S-au auzit strigăte de ajutor, imediat după prăbuşirea elicoperului SMURD în lac

Conform reprezentanţilor ISU Constanţa, elicopterul SMURD se îndrepta dinspre Tulcea către Spitalul Judeţean Constanţa.

La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie, jandarmi şi scafandri.

Conform MAI, vicepremierul Gabriel Oprea merge în judeţul Constanţa, însoţit de o echipă de procurori militari, criminalişti şi de conducerea MAI, iar din dispoziţia acestuia a fost activat Centrul Operativ din Guvern, pentru coordonarea intervenţiei la faţa locului.

MAI precizează că prăbuşirea elicopterului în lacul Siutghiol a fost semnalată în jurul orei 16.20, prin sistemul 112.

Elicopterul transportase un pacient de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi mergea să realimenteze cu combustibil.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x