Tuesday, May 21, 2024

Freze de zapada si articole pentru dezapezit eficiente pentru o iarna linistita

Must Read

Pentru cei care locuiesc in zone unde ninge in fiecare an, prima zapada este un motiv de mare bucurie. Ceea ce urmeaza dupa insa ne strica buna dispozitie, si anume curatarea aleilor, parcarilor, drumurilor de acces, etc.

Cea mai simpla metoda este cu o freza de zapada  (sau dispozitiv de evacuat zapada. denumire oficiala). Mai jos va sfatuim ce trebuie sa urmariti pentru a alege freza potrivita pentru zapada cazuta in curtea Dvs.

Magazine unde gasiti freze de zapada:

emag.ro ; tehnicbazar.ro ; okazii.ro

  1. Ce sa aleg : O freza de zapada cu evacuare intr-o treapta sau doua trepte?  Diferentele intre cele doua tipuri de freze de zapada sunt esentiale.  Cele cu evacuare intr-o singur treapta au o elice (sfredel) din metal si cauciuc care se invarte foarte repede , atinge pamantul si arunca zapada prin ejector in lateral. Aceasta elice are si rolul de a sparge stratul de zapada si de a-l marunti. Din cauza ca unitatea care preia stratul de zapada este mereu in contact cu pamantul , aceste freze de zapada cu o treapta nu sunt indicate pe suprafete care au pietris pentru ca exista pericolul sa transformati evacuarea zapezii din curte intr-o ploaie de pietre care poate accidenta alti oameni sau pot sparge ferestrele casei. Ele sunt usor de manevrat , recomandabile curtilor mici , locurilor inguste si in general fac fata straturilor de zapada de pana la 20 cm cu zapada afanata. Daca zapada este umeda atunci eficienta si distanta de aruncare vor fi mai mici.  In concluzie frezele intr-o treapta sunt ideale pentru trotuare, cai de acces inguste si pavate(Vezi Husqvarna ST121E). Pentru suprafete nepavate sau pietruite se recomanda frezele in doua trepte.

Frezele de zapada in doua trepte au o greutate mai mare si sunt mai scumpe un decat cele cu o treapta, dar si latimea de lucru este mai mare , cuprinsa intre 60 si 80 cm . Acestea au un sfredel metalic care se invarte cu viteza mica si are rolul de a sparge stratul de zapada. Apoi zapada este preluata de o alta elice (care se invarte cu o viteza mare) si aruncata prin ejector.Unitatea care preia zapada poate fi reglata pe inaltime astfel ca freza de zapada se foloseste cu succes si pe suprafetele cu pietris.

Aceste freze pot evacua zapada umeda si straturi inalte de omat de pana la 60-70 cm. Avand greutati considerabile , acestea sunt autopropulsate astfel incat Dvs. nu trebuie decat sa le ghidati directia. Viteza de deplasare este reglabila atat inainte cat si inapoi. Ca si la cele intr-o treapta pornirea se face cu un demaror manual cu snur, in unele cazuri sunt prevazute si cu un starter electric . Anvelopele late si cu profil adanc le fac sa inainteze cu usurinta prin zapada. Aceste freze mai mari sunt ideale pentru parcari, curti largi , cai de acces catre casele din statiunile montane si in general pentru locuri unde ninge abundent.    (Husqvarna ST224 , Husqvarna ST261E si Husqvarna ST230 P).

- Advertisement -

        2.   Dupa ce v-ati hotarat asupra tipului de freza de zapada , trebuie sa va ganditi ce latime de lucru v-ar fi potrivita. Pentru asta trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte : spatiul necesar pentru depozitarea utilajului va fi mai mare in cazul unei freze cu latimea de 80 cm decat in cazul uneia de 60 cm , si de asemenea manevrabilitatea in lucru este mai dificila in cazul celei cu latime mare de colectare a zapezii

        3.   Apoi trebuie sa alegeti ce optiuni sunt importante pentru Dvs. Toate frezele de zapada Husqvarna au ejectorul reglabil pe orizontala de la  panoul de comanda cu ajutorul unei manete astfel incat sa puteti controla unde este aruncata zapada. Modelele Husqvarna ST224 si Husqvarna ST230 P sunt prevazute si cu ejector reglabil pe verticala pentru ajustarea distantei si inaltimii de aruncare a zapezii. O alta dotare a frezelor Husqvarna este farul care va permite sa foloziti utilajul si pe intuneric in zilele de iarna cand se intuneca devreme.

Magazine unde gasiti freze de zapada:

emag.ro ; tehnicbazar.ro ; okazii.ro

De asemenea, toate modelele au fost echipate cu startere electrice , foarte utile pentru o pornire usoara mai ales daca freza de zapada a stat o perioada indelungata in frig si nu porneste la demarorul cu snur. Alta facilitate premium de pe frezele noastre de zapada este manerele incalzite pentru a va putea desfasura activitatea in conditii de maxim confort.

Acum puteti alege dispozitivul de evacuat zapada potrivit nevoilor Dvs. si sa transformati o sarcina grea intr-una rapida si usoara.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

IPO-ul Premier Energy s-a încheiat cu succes, la prețul de 19,5 lei/acțiune

• La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor de retail va primi 125 de titluri • Data estimată pentru listarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x