Saturday, May 21, 2022

LIVE – Lansare NASA: se testează capsula ORION care va duce astronauţii pe Marte

Must Read

NASA testează astăzi o capsulă spaţială de tip Orion, care, pe viitor, ar putea permite astronauţilor să ajungă pe Marte. Zborul test are loc la baza Cape Canaveral din Florida, Statele Unite, începând cu ora 14.00.

Capsula Orion a fost gândită de inginerii americani să fie capabilă să transporte echipaje umane mai întâi pe un asteroid, apoi pe planeta roşie. Lansarea variantei fără astronauţi este aşteptată cu un interes foarte mare. Dacă totul va decurge normal, Orion va ajunge până la o distanţă de 5.800 de kilometri, de 15 ori mai mare decât distanţa la care se află Staţia Spaţială Internaţională.

Apoi va reveni în atmosfera terestră cu uluitoarea viteză de 32 de mii de kilometri la oră. Şeful programului, citat de SkyNews, a recunoscut că astăzi se va testa cea mai periculoasă parte a misiunii.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Adevăratele motive ale impozitării progresive, dezvăluite de trei experți financiari. Pe cine va afecta aplicarea măsurii

Economia României este în dificultate, iar statul încearcă tot felul de soluții pentru a aduce bani la buget. Politicienii discută...
- Advertisement -

More Articles Like This