Tuesday, March 19, 2024

Te-ai intrebat ce se fura din librarii? Esca, Boia si Plesu sunt pe lista hotilor de carti

Must Read

In urma unui studiu efectuat de librariile Humanitas, la care au participat echipele de inventar din 11 orase din tara, a rezultat ca romanii au fost mai cinstiti in 2014.

“Trendul a fost semnificativ influentat de instalarea camerelor de luat vederi si de cele cateva interventii hotarate ale librarilor care au apelat in cazurile flagrante numarul 112”, a declarat, citat de Mediafax, Bogdan Baciu, coordonator PR & Marketing librariile Humanitas.

Potrivit acestuia, intre preferintele celor care au reusit totusi sa iasa din librarii fara sa treaca pe la casa sunt magnetii, semnele de carte, cartile postale si felicitarile.

Daca la libraria Humanitas Kretzulescu cele mai mari minusuri sunt din categoria revistelor literare sau carti pentru copii, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, hotii au fost mai degraba interesati de cartile de drept, psihologie si medicina, unul dintre motive fiind probabil acela de a le vinde mai departe in anticariate, a mai spus Bogdan Baciu.

- Advertisement -

Totodata, bestsellerurile anului 2014 sunt pe primele locuri si in topul minusurilor. “Adulter”, de Paulo Coelho, “Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari”, de Lucian Boia, “Despre frumusetea uitata a vietii”, de Andrei Plesu, “Fluturi”, de Irina Binder, “Ce-am facut cand am tacut”, de Andreea Esca, “Suveranii Romaniei. Monarhia, o solutie?” si “Primul Razboi Mondial”, de Lucian Boia sunt doar cateva dintre cartile care, conform studiului efectuat recent, au fost furate din librarii in 2014.

Pe de alta parte, Petre Danila, reprezentant al Companiei de Librarii Bucuresti, a precizat ca cele mai furate carti ale anului 2014 din lantul de librarii au fost “Atlas geografic”, de Octavian Mandrut (editura Corint), “Atlas Geografia Romaniei pentru clasa a IV-a”, de Manuela Popescu (editura Aramis), “Oameni buni si oameni de bine”, de Iris Murdoch (editura Polirom), “Clubul norocoaselor”, de Amy Tan (editura Polirom) si “Copilaria”, Maxim Gorki (editura Polirom).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x