Thursday, March 28, 2024

YotaPhone 2, singurul smartphone din lume cu doua ecrane, se lanseaza in Romania

Must Read

Tehnologia cu doua ecrane redefineste piata telefoanelor mobile. YotaPhone 2, singurul smartphone din lume cu doua ecrane, va fi disponibil si pe piata din Romania.

Subtire, puternic si elegant, YotaPhone 2 combina familiaritatea sistemului de operare Android cu noutatea celor doua ecrane sensibile la atingere, ce au doua personalitati diferite. Astfel, partea din spate a unui smartphone traditional este transformata intr-un ecran dinamic, intuitiv si interactiv, care ramane permanent deschis.

YotaPhone 2 va fi comercializat pe piata din Romania pentru prima data prin intermediul emag.ro.

YotaPhone 2 beneficiaza de un display principal de tip AMOLED, cu diagonala de 5 inci si rezolutie full HD, potrivit pentru utilizare zilnica: accesarea retelelor sociale, browsing, filme sau jocuri.

Pe partea opusa se afla cel de-al doilea ecran (Yota Always-On), un E-ink monocrom de 4,7 inci, ce poate fi personalizat dupa preferinte, afisand doar informatiile relevante pentru utilizatori. Acesta are o rezolutie de 960 x 540 pixeli si este ideal pentru citirea cartilor electronice, a notificarilor, cat si pentru afisarea permanenta a unor informaţii precum ora, vremea, imagini sau a altor informatii reflectate de pe display-ul principal.

- Advertisement -

”Noul YotaPhone 2 este un telefon ce schimba regulile jocului, de aceea este destinat celor care-si doresc ceva diferit, nu un smartphone obisnuit. Elementul diferentiator este dat nu doar de integrarea unui ecran ce serveste la conservarea bateriei, dar si de capacitatea celor doua ecrane de a functiona in armonie. Conceptul unic cu doua ecrane se traduce in final intr-un telefon extrem de practic, indeosebi pentru cei care-si doresc sa fie mereu conectati, dar si selectivi cu informatiile la care doresc sa fie expusi”, declara Lucian Georgescu, Regional Sales Manager Ingram Micro, distribuitorul oficial YotaPhone 2 in Romania.

Cele mai importante beneficii ale ecranului Yota Always-On sunt:

► prelungeste considerabil durata de viata a bateriei, putand fi folosit pentru a citi carti pana la 5 zile dupa o singura incarcare, avand astfel un consum de 7 ori mai eficient decat ecranul principal AMOLED HD

► ofera un unghi de vizibilitate de 180 grade si posibilitatea de lectura chiar si in lumina directa a soarelui

► datorita posibilitatii de personalizare, display-ul ofera utilizatorilor acces rapid doar la informatiile de interes

YotaPhone 2 are o greutate de 150 g, dimensiunile de 144 x 69,5 x 8,9 mm si este disponibil in doua variante de culori, pe alb si negru. Ambele display-uri sunt protejate prin geam Corning Gorilla Glass 3.

Ce altceva pot face cele doua ecrane? Mai jos este o trecere in revista a aspectelor cheie legate de software, toate putand fi personalizate de catre utilizatori.
► YotaEnergy – acest modul transfera automat toate functiile cheie, incluzand apeluri si texte, pe cel de-al doilea ecran atunci cand bateria ajunge la 15%, oferind astfel posibilitatea de folosire a telefonului pentru inca in 8,5 ore.
► YotaMirror – pe ecranul Always-On poate fi folosita orice aplicatie pentru Android. Printre acestea se numara cele mai populare aplicatii pentru carti electronice (precum Amazon Kindle) pana la aplicatii de messaging (precum WhatsApp).
► YotaSnap – utilizatorii pot transfera de pe ecranul din fata pe ecranul al doilea orice tip de informatie, precum o harta, un cod QR de la un bilet de calatorie si pot avea acces la aceasta informatie chiar daca bateria se consuma in totalitate.
► YotaCover – permite personalizarea ecranului cu fotografii sau notificari si mascarea informatiilor afisate pe ecranul Always-On la o simpla atingere.

YotaPhone 2 foloseste sistemul de operare Android KitKat 4.4.3 si un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2GB de memorie RAM, un spatiu intern de stocare de 32GB. Lista dotarilor este completata de o camera foto principala de 8 megapixeli si una secundara de 2 megapixeli. Conectivitatea include 4G/LTE, WiFi si NFC.

YotaPhone 2 va fi comercializat pe piata din Romania pentru prima data prin intermediul emag.ro.

Despre Yota Devices

Yota Devices este o companie internationala privata care dezvolta si produce electronice cu tehnologii de ultima generatie, precum smartphone-uri, modem-uri sau routere. Cel mai nou produs este YotaPhone 2, primul smartphone cu doua ecrane din lume.

YotaPhone 2 este distribuit pe piata din Romania prin intermediul Ingram Micro, cel mai mare distribuitor angro de produse de tehnologie din lume.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x