Friday, December 3, 2021

Visul neimplinit al lui Steve Jobs: Cum arata iYachtul

Must Read

Inainte sa moara, Steve Jobs lucra la construirea unui yacht personal, ce urma sa aiba un design special creat de acesta. Fostul sef al Apple nu a mai apucat insa sa-si vada visul implinit, „iYachtul” fiind lansat la apa in 2012,  un an mai tarziu dupa decesul lui Jobs.

La inceputul lui octombrie 2011 Steve Jobs, co-fondator al Apple, a murit la varsta de 56 ani. Acesta suferea de mai multi ani de cancer pancreatic.

Yachtul denumit Venus a fost proiectat in timpul vietii lui Steve Jobs iar lucrarile de constructie au fost accelerate atunci cand acesta s-a imbolnavit. Cu toate acestea, el nu a mai apucat sa il vada finalizat.

Si era constient de acest risc, dupa cum i-a spus si biografului Walter Isaacson: „stiu ca este posibil sa mor si sa ii las lui Laurene (sotiei-n.r.) yachtul construit doar pe jumatate. Dar trebuie sa continui lucrarile. Daca nu, este ca si cum m-as resemna in fata mortii”.

- Advertisement -

Nava lunga de aproape 80 de metri si evaluata la peste 100 de milioane de euro a fost lansata la apa in 2012, dupa ce Steve Jobs a murit. Cand a iesit din santierul unde a fost construita, Feadship’s Koninklijke De Vries din Aalsmeer, Olanda, au fost publicate niste imagini, insa nu atat de detaliate.

Acum au aparut imagini noi, realizate bineinteles cu un iPhone. Beth Colt, proprietara Woods Hole Inn din Woods Hole, Massachusetts, isi petrecea vacanta in Insulele Virgine cand a observat yachtul lui Steve Jobs, scrie CNBC.

Ea a facut cateva poze cu iPhone-ul sau pe care le-a publicat ulterior pe Instagram, unde s-au raspandit rapid. Inca nu exista imagini cu interiorul yachtului, care este, potrivit cunoscatorilor, locul unde se gaseste adevarata frumusete a yachtului.

Pozele noi cu exteriorul navei arata cum se aplica gusturile estetice ale lui Jobs la un yacht. E simplu si elegant. Jobs a creat nava cu Philippe Starck, faimosul arhitecht francez care a proiectat si yachtul A al miliardarului rus Andrey Melnichenko. Asa se explica cele cateva asemanari dintre yachturile mentionate.

Yachtul are un living cu pereti din sticla, lungi de 12 metri si cu o inaltime de 3 metri. Iar multe functii ale acestuia pot fi controlate cu ajutorul unei tablete iPad.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Cum arată casa în care locuiește miliardarul Elon Musk. Condițiile modeste în care trăiește cel mai bogat om al lumii VIDEO

Elon Musk știe să facă afaceri, iar acest lucru i-a adus și titlul de cel mai bogat om al planetei,...
- Advertisement -

More Articles Like This