Thursday, March 28, 2024

El este românul cu contul secret de 800 mil. dolari la HSBC!

Must Read

Marcel Adams, născut Abramovich, în vârstă de 94 de ani, este românul care a avut contul secret de 800 milioane de dolari la filiala elvețiană a grupului bancar britanic HSBC.

Marcel Adams este unul dintre cei mai mari magnați imobiliari din Quebeq, cu o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari. Născut la Piatra Neamț, în 1920, a supraviețuit Holocaustului și a plecat în Canada unde și-a schimbat numele din Abramovich, în Adams. A fondat în 1958 compania Iberville Developments. În prezent, deține peste 100 de proprietăți, incluzând centre comerciale, birouri, spații industriale și complexuri rezidențiale. În prezent, afacerile familiei, care nu au avut nicio legătură cu România, sunt conduse de fiul său, Sylvan.

Alături de alți milionari canadieni ale căror nume au fost dezvăluite în scandalul Swissleaks, reprezentanții familiei Adams au confirmat pentru Radio Canada că au deținut conturi la HSBC, în Elveția, afirmând, însă că au situația fiscală reglată cu autoritățile canadiene.

Documentele bancare consultate de ICIJ organizație internațională a jurnaliștilor de investigație, care au dezvăluit numele deținătorilor de conturi secrete la HSBC în Elveția, acoperă intervalul 1974-2007 și fac parte dintr-un set de mii de acte bancare care detaliază transferuri în valoare de peste 100 miliarde de dolari.

- Advertisement -

În ultimele două decenii, politicieni și afaceriști influenți în România au dispus de conturi la filiala elvețiană a grupului bancar britanic HSBC, aflat în centrul scandalului “SwissLeaks”.

Documentele ICIJ – organizație internațională a jurnaliștilor de investigație din care fac parte și membri ai RISE Project – acoperă intervalul 1974-2007 și fac parte dintr-un set de mii de acte bancare care detaliază transferuri în valoare de peste 100 de miliarde de dolari și care dezvăluie numele unor criminali, evazioniști, politicieni, celebrități sau oameni de afaceri din toată lumea.

Un grup de instituţii jurnalistice, printre care The Guardian, Le Monde, BBC şi Consorţiul Internaţional pentru Jurnalismul de Investigaţie, se află la originea unui scandal financiar de proporţii, după ce a publicat un material în care demască evaziunea fiscală la nivel mondial. Totul s-a derulat prin filiala elveţiană a băncii HSBC. Conform datelor publicate, 219 clienţi care deţin în total 1,4 miliarde dolari în conturi au legături cu România, 5% dintre ei având paşaport şi naţionalitate română. Potrivit investigației, ar putea fi vorba despre actuali și fosti politicieni. Unul dintre aceştia are în cont 829 milioane de dolari.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x