Wednesday, April 24, 2024

Brazilienii cer demiterea presedintelui

Must Read

Sărăcia i-a scos în stradă pe brazilieni! Un milion de oameni din toată țara au cerut ieri destituirea președintelui de stânga, Dilma Rousseff. Deși nu sunt nici șase luni de când a fost realeasă în funcție, ea se confruntă cu o puternică mișcare de opoziție. Brazilienii sunt nemulțumiți de starea proasta a economiei, de măsurile de austeritate și de un uriaș scandal de corupție în care este implicată compania petrolieră de stat Petrobras.

Peste un milion de brazilieni au participat duminică, în mai multe oraşe din ţară, la marşuri de protest faţă de creşterea preţurilor şi intensificarea corupţiei, iar unii dintre ei au cerut declanşarea unei proceduri judiciare pentru demiterea preşedintelui Dilma Rousseff.

„Se-nchid numeroase firme, inclusiv a mea, pentru că Guvernul comite un jaf la lumina zilei. Am doi copii şi vreau o lume mai bună pentru ei decât merg lucrurile în prezent”, a declarat o protestatară.

„Acesta este un avertisment adresat Guvernului. Vrem schimbarea. „, a mai spus un protestatar.

- Advertisement -

Totuşi, este puţin probabil ca Rousseff să demisioneze, însă al cincilea an de stagnare economică şi amplul scandal de corupţie de la Petrobras, care vizează câteva miliarde de euro, îi înfurie tot mai tare pe susţinătorii ei obişnuiţi. Potrivit BBC, partidele de opoziţie o acuză pe Rousseff că era la curent cu presupusele fapte de corupţie de la Petrobras, care au avut loc în timp ce aceasta conducea compania. Însă preşedinta a fost exonerată în urma unei anchete a Procuraturii Generale şi neagă orice implicare în scandal. De asemenea, cei mai mulţi politicieni acuzaţi că au luat mită provin din coaliţia aflată la guvernare. După proteste, Guvernul a promis măsuri de luptă împotriva corupţiei şi scutirii de pedepse a infractorilor.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x