Friday, March 29, 2024

Cat castiga liderii mondiali? Barack Obama are cel mai mare salariu din lume

Must Read

După anunţul că preşedintele Rusiei Vladimir Putin şi-a tăiat salariul cu 10% din cauza faptului că ţara sa intră din ce în ce mai adânc în recesiune, CNN Money a întocmit un top cu cel mai bine plătiţi lideri mondiali.

Nu este nicio surpriză că Barack Obama se află pe primul loc, însă Jacob Zuma, preşedintele Africii de Sud, se situează pe locul patru, înaintea unor lider ca Shinzo Abe, premierul Japoniei, sau chiar a lui Vladimir Putin.

Salariile prim-miniştrilor şi preşedinţilor din lume au fost stabilite potrivit ultimelor date obţinute de „CNN Money“.

Publicaţia a întocmit un top de 12 poziţii, prin care aflăm, în dolari, cât câştigă cei mai importanţi oameni din guvernele lumii.

- Advertisement -

Asadar, topul celor mai bine platiti lideri mondial este urmatorul:

  • Preşedintele Statelor Unite ale Americii conduce detaşat, având un salariu de 400.000 de dolari pe an. Salariul prezidenţial s-a dublat în America atunci când George W. Bush a devenit preşedinte în 2001. Mai mult, Obama primeşte şi un cont de cheltuieli, neimpozabil, în valoare de 50.000 de dolari.
  • Salariul cancelarului german Angela Merkel este de 234.383 de dolari (216.000 de euro) pe an. Cancelarul şi miniştrii săi primesc o mărire salarială de 2,2% la începutul lunii martie, potrivit documentelor oficiale.
  • Premierul britanic, David Cameron, câştigă 214.782 de dolari (142.500 de lire sterline). Acest salariu include şi plata pentru că este membru al Parlamentului, care este de 67.060 de lire sterline.
  • Preşedintele francez ar fi fost mult mai sus pe lista CNN, dacă nu ar fi acceptat o scădere de 30% a salariului, atunci când a preluat funcţia, în 2012. Fără reducere, François Hollande ar fi câştigat 274.522 de dolari (255.600 de euro) şi ar fi fost clasat imediat după Barack Obama. Însă Hollande câştigă acum doar 194.251 de dolari pe an, clasându-se pe locul şapte.
  • Aflat în faţa celei mai rele crize economice din ultimii ani, Vladimir Putin a anunţat că-şi va tăia salariul cu 10%. El câştigă acum aproximativ 136.000 de dolari (8,2 milioane de ruble) pe an, clasându-se pe locul 8.
  • În Brazilia, săptămâna trecută, milioane de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demiterea preşedintei Dilma Rousseff, acuzată de corupţie. Zeci de politicieni din acelaşi partid cu Rousseff sunt acuzaţi că au primit milioane de dolari ca mită.
  • Premierul Indiei, Narendra Modi, are un salariu de doar 30.000 de dolari pe an (1.600.000 de rupii), potrivit răspunsului oficial dat presei locale.
  • Poate că se află la conducerea celei de-a doua mari economii a lumii, însă preşedintele chinez Xi Jinping se află pe ultimul loc din cele 12 ale topului întocmit de CNN, cu doar 22.000 de dolari pe an. Şi acest salariul este cel după o mărire care a avut loc la începutul acestui an.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x