Thursday, March 28, 2024

Fiecare familie va plati o TAXA LUNARA pentru televiziunea BOR, Trinitas TV!

Must Read

Un ordin intern al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2015, le cere preoţilor din subordine să cotizeze lunar câte 0,07 lei/lună de familie din parohie către televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas TV, potrivit jurnalistului Cătălin Striblea.

Se pare că postul Bisericii Ortodoxe Române se transformă într-o televiziune de stat, după ce românii vor cotiza lunar pentru sprijinul televiziunii Patriarhiei. Realizatorul B1 TV Cătălin Striblea a publicat pe blog un document prin care Episcopia Slatinei şi Romanaţilor cere ca fiecare familie să susţină financiar activitatea Televiziunii şi Radioului Trinitas.

Jurnalistul susţine că taxa, deşi mică (0,07 lei pe lună), se adună celor mai vechi şi astfel feţele bisericeşti vor avea un nou motiv să ne bată la uşă. „Acum, ştiu că suma vi se pare mică, dar fiecare picătură contează. Pentru că un preot dintr-un sat cu 500 de familii are de dat la mai-marii săi cam 35 de lei şi tot aşa. (…) Mi-a făcut şi un calcul cu un număr de opt milioane de familii în România.

Dacă, prin absurd, Biserica ar fi atât de eficientă să strângă banii de la toată lumea, iar preoţii atât de doritori să plătească, am ajunge în următoarea situaţie: într-o lună Trinitas ar strânge cam 560 de mii de lei. Asta ne duce într-un an la 1,5 milioane de euro, destul să operezi o televiziune de mărimea Trinitas. Cele de ştiri au costuri de la 200-300 de mii până la 1,5-2 milioane“, a scris Cătălin.

- Advertisement -

CYMERA_20150313_212740

- Advertisement -


- Advertisement -

2 COMENTARII

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aristotel_cracanescu
Aristotel_cracanescu
8 years ago

mwi3

Gigel
Gigel
9 years ago

BORamas pe biserica voastra

- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x